I filmen «Pelle Politibil» får hun hjelp av ham til å finne igjen den stjålne sykkelen sin. DEN SMARTE svartemarja var i helga på Prinsen kino for å se til at førpremieren på kinofilmen «Pelle Politibil» gikk greit for seg. Hovedpersonene i filmen, politimannen onkel Rikhard (Gard Eidsvold) og Maria (Hege Elise Strømsnes), var også på plass og hilste på et utall forventingsfulle barn. Men det kunne like gjerne vært den ti år gamle hovedrolleinnehaveren Hege Elise som hadde stått i kø for å få et glimt av Pelle Politibil.

- Off, ja. Æ satt klistra inntil skjermen hver gang han va på Barne-TV, sier hun.

- Hvorfor liker du Pelle Politibil så godt?

- Han er nesten som et menneske, han kan lese, prate, tenke og synge, sier hun.

Kapret rollen

Hege Elise kapret hovedrollen som Maria, jenta som får frastjålet sykkelen sin av slemme tyver. Politimannen onkel Rikhard vil gjerne hjelpe, men har ingen politibil. Maria ønsker seg et mirakel - og en stjerneklar natt blir Pelle Politibil født. Tyvene er nå ille ute. . .

Hege Elise spiller mot kremen av norske mannlige skuespillere. Foruten Eidsvold, som blant annet har spilt i suksessfilmen «Kjærlighetens kjøtere», finner vi Jørgen Langhelle og - selvfølgelig - Bjørn Sundquist på rollelista.

- Bjørn Sundquist ser litt streng ut på skjermen men egentlig er han kjempesnill, sier jenta, som har veldig lyst til å bli skuespiller.

Profesjonell

- Hun er profesjonell, våken og uhøytidelig. Hun har absolutt noe å fare med, sier skuespillerkollega Eidsvold. Hege Elise er på sin side imponert over Gards bodødialekt i filmen.

- Det høres nesten ut som han kommer derfra, sier hun. - Vi var enige om at hun skulle si det. Jeg kommer til å få juling i Bodø, spår Eidsvold lattermildt. Eidsvold sier det nesten er vanskeligere å lage en god barnefilm enn en vanlig film fordi det er vanlig å ta for lett på oppgaven. - Man må skape en identitet som får sympati hos barna, sier Eidsvold, som før premieren møtte en del skeptiske unger som ikke turte å hilse på ham.

- Jeg tror de var mindre redd meg etter filmen, sier 36-åringen, som så filmen for første gang på Prinsen kino. - Jeg oppfattet det som at de storkoste seg ut i fra reaksjonene under filmvisningen, sier han.

ODDVIN AUNE