- Kvesjøen er Norges beste fiskeplass

Svein Oddleiv Wallinder hadde tidenes fiskeopplevelse onsdag kveld i Lierne.

Saken oppdateres.

Sent onsdag kveld var Svein Oddleiv Wallinder (59) og samboeren fra Kvemo i Lierne på fisketur på Kvesjøen.

- Jeg merket at jeg hadde fått napp, og da fisken kom i nærheten av båten så gjorde den noen kraftige byks, og samboeren prøvde å få det i håven, forteller Wallinder.

Slått med 300 gram

Han er vokst opp med fisketurer til Kvesjøen, og fikk være med så fort han kunne gå. Nå er han bosatt like ved innsjøen i Lierne.

- Krokene på sluken var rettet ut, så jeg kunne raskt ha mistet kanadarøyen. Da jeg så størrelsen så tenkte jeg at dette måtte være norgesrekord.

LES MER: - Det skjer bare én gang i livet

LES MER: Her holder Randi bryllupslaksen

LES MER: Tok 19-kilos laks med hendene

På land fikk de veid det praktfulle eksemplaret av kanadarøyen, og nåla viste 6,5 kilo. Etter nærmere undersøkelser ble det klart at ei kanadarøye fra Lutvann i 2004 slo trønderfangsten.

- 300 gram for lite dessverre, men jeg er fornøyd med fangsten. Dette er en av de største fiskeopplevelsene jeg har hatt på nesten 60 år, sier Wallinder.

- God reklame

Han driver hytteutleie ved Kvesjøen, og håper at ryktet om den formidable fangsten skal spre seg til andre ivrige fiskere.

- Det kommer gjester fra Oslo i midten av juli, og de skal få se på fisken som ligger i fryseren for øyeblikket. Det er god motivasjon. Jeg håper jo at fisken kan være god reklame for Harrvika hytteutleie, sier Wallinder.

LES MER: - Hit tar jeg aldri med noen

LES MER: Storfangst for dansker

LES MER: Er dette Norges største pigghå?

Kvesjøen kan by på seks fiskearter: kanadarøye, røye, ørret, harr, lake og gjedde.

- Dette er Norges beste fiskeplass, men det kom også ut ei bok i 2008 som fastslo at Kvesjøen var blant de beste fiskestedene, så det er ikke bare patriotisme, sier den lykkelige fiskeren.

 
 
På forsiden nå