SAMLEIE

Saken oppdateres.

Anstrengt?

Hei. Jeg har et lite problem. Når vi skal ha sex er det ofte så at jeg får vondt når han er inne i meg, eller at det sperrer seg så totalt at han ikke kommer inn. Dette skjer selv når jeg har lyst. I fjor var jeg innom legen med dette problemet. Hun sendte meg til en gynekolog, som fant absolutt ingenting. Har prøvd glidemiddel, men det hjelper fint lite. Har du noen tips? Er ganske sikker på at det kan være mentalt, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få til å fikse det.

B A

Svar: Se om du kan nyte solosex en stund, med en vibrator, i ditt eget tempo, med dine egne seksuelle fantasier...

[30.09.05 09:49]

Til Anstrengt

Min samboer har hatt det samme problemet som B.A. Dette løste seg ved at vi kjøpte vanlig massasjeolje på helsekostbutikken som vi smurte hverandre inn med under forspillet og samtidig bruke god tid på forspillet. Vi kombinerte dette også med pornoblader eller film. Dette hjalp henne i hvertfall veldig og har ikke dette problemet lenger. Skader ikke å prøve for flere.

Mann med lykkelig kone

Svar: Takk for tipset!

[30.09.05 10:06]

sex etter utløsning

Hei! jeg er en jente på 15 år som har hatt ubeskyttet sex. Jeg lurer på om det er mulig for gutten og fortsette å ha sex etter utløsning. Vil den bli "slapp"?? l

marte

Svar: Bruk kondom. Alltid. Sørg for at du til enhver tid har kondomer tilgjengelig, ikke forvent at gutten ordner med dette. Kanskje er det lurt å ordne med P-piller i tillegg? Sjekk ut helsestasjonen for ungdom i Sommerveita, en sidegate til Nordre gt, som har åpningstider bl.a. mandag i 15-tiden.

¨Noen yngre menn kan fortsette samleiet etter utløsning og raskt få den erigert igjen. Du kan bli gravid dersom du ikke beskytter deg. I tillegg er du utsatt for å få kjønnssykdommer.

[23.09.05 11:03]jentas rolle

er ei jente i begynnelsen av 20årene som er noe usikker på hvordan jeg som jente kan bidra før, under og etter samleie. Føler selv at jeg kommer til kort og at jeg blir mer eller mindre passiv..hva kan jeg bidra med?..har hatt flere forhold så gjelder ikke kun forholdet til en person..

t0911 glasn

Svar: Tenk samspill - ikke regnskap. Tenk på hvordan du kysser og overfør den kunnskapen til alt det andre som har med seksualitet å gjøre. Noen ganger er det interessant å dele på å være aktiv/passiv, men det er mer spennende om man hele tiden "er med"; i bevegelsen, i tankene, i følelsene.

[23.09.05 10:16]Perfect Fit

Vi er ett par som har problemer med å ligge sammen. Problemet ligger i at jeg er over gjennomsnittet utstyrt, 19cm lang og 16cm i omkrets. Det er vondt for henne når vi skal ligge sammen. Det er kun mulig å gjennomføre det når hun er svært tent, f.eks. rett etter mensen. Vi er begge 26år gamle, har sex 3-4 ganger i uka, samleie kanskje 2-4 ganger i måneden og vært sammen en stund. Vi har fantastisk sex der hun får g-punkts orgasme ved samleie og klitoris orgasme ved oralsex og noen ganger begge samtidig;) Vi har snakket om dette og hun sier hun ikke har hatt dette problemet i tidligere forhold. I mine tidligere forhold har det noen ganger vært ett problem helt i starten, men "gått seg til". Tips til hva vi kan gjøre for å kunne ligge sammen oftere? Glildemiddel er utprøvd.

Doug

Svar: Pussig at du sier at hun er spesielt tent rett etter mens, fordi da er evnen til å få nok fukt i skjeden på det laveste, men det kan tenkes at hennes hormonspeil ikke følger "vanlig" syklus..Tar hun hormoner/hormonbasert prevensjon? Skjeden er tilpasningsdyktig og det er et godt poeng i det du sier at "det går seg til"..så kanskje vi tiden være den beste hjelpen her. Bruk god tid på forspillet, og ikke bruk penis til å mykgjøre skjeden, men heller dine fingre, inntil hun er nok avslappet, nok kåt, nok våt til å ta imot penis. Støt forsiktig kun i åpningen inntil begge kjenner at det er ok å gli inn et stykke videre. Stoler hun på at du har kontroll og er forsiktig, kan hun også slappe mer av og være mer mottakelig og ikke være slik på vakt. Forsøk å starte i skje, og unngå stillinger som der hun sitter over deg /bakfra, da disse stillingene vil øve ekstra press på henne. La oss høre hvordan det går :)

[16.09.05 10:53]kan jg bli trang nedentil av å ri?

hei :) jg lurer på om man kan bli trang nedentil av å ri aktivt? har ridd på hest siden jg var 10..(16 nå) 1.gang jg skulle ligge m en, fikk vi d ikke til..han fikk seg ikke inn i meg.. selv om han er ganske erfaren! Er jg for trang? elr var d for at vi begge var litt full?

Mette trang

Svar: Alt det du nevner kan spille en rolle, og i begynnelsen, de første gangene,, før du har blitt skikkelig våt, før du/han har fått "fingret deg", før du kan slappe av i hele kroppen og i setet/bekkenmuskulaturen, ...oppleves det trangt. Bruk masse tid på forspill! Her ligger selve nøkkelen til en deilig, behagelig og opphissende seksuell opplevelse.

[16.09.05 09:58]bevare hardheten i ereksjonen..

noenn tips fot å bevare den knallhard etter en god stund med sexing? er hard men etter en stund så blir den noe mindre hard og da kjenner min partner det noe mindre.. tips?

arne

Svar: Mange tips;; holde mentalt fokus på sexaktiviteten, men etter en lang stund ( hva nå det er i minutter) kan penis bli litt nummen og da avtar fölsomheten noe. I slike tilfeller kan en litt fleksibel penisring av gummi el.l väre til hjelp. Et tidligere spörsmål i dag gikk nettopp på penisringer og de som er av metall bör man bruke med forsiktighet, og ihvertfall ikke starte der.

[09.09.05 10:53]

sprut i vei

heisannn,hvordan kan jeg få det til å sprute lengre??? dama mi er tent av det...

rhjm

Svar: Sprute lenger som i centimeter eller lenger som i tid ?

[09.09.05 11:17]

Svar til

Hvis vi antar at det er snakk om centimeter...: Ville bare nevne at hvis man holder en hånd rundt penis og pung og med noen fingre klemmer litt på urinrøret bak pungen blir trykket høyere og strålen sterkere. Nesten som en hageslange man klemmer på vil trykket bygge seg opp under orgasmen og man kan slippe det ut litt som man vil. (Som oftest er graden av kontroll litt hemmet på grunn av at man faktisk har orgasme.. ;) Det at dette 'grepet' gjør at utløsningen også _føles_ sterkere er for meg viktigere enn effekten på selve spruten. I tillegg vil man få lengre stråle hvis man har holdt på ei stund. Tror det har noe med mengde sædveske i forhold til mengde spermier å gjøre, og at sæden som kommer ut er tynnere i konsistens og derfor kan sprute lengre. Vet ikke om dette er et brukbart tips, men det er i alle fall mine erfaringer.

Tipseren fra Trondheim

Svar: Takk for tipset.

[16.09.05 09:59]trang

Hei, jeg er en gutt på 19 som er sammen med en jente på 18. Problemet er at jenta mener at hun er så trang at hun ikke vil klare å gjennomføre et samleie. Hun er redd hun skal revne. Jeg tror det er psykisk, mens hun tror det er fysiologisk. Det har blitt en alvorlig sperre for henne. Hva kan man gjøre?

Jonas J

Svar: Sørg for å gjøre henne kåt og våt nok, prøv med en finger, så to osv. Bruk mye tid, evt. glidemiddel i tillgg. Noen vil oppleve at de blir mer åpen etter orgase.

[02.09.05 11:20]utslett og kløe på penis etter samleie

hvorfor får jeg utslett og kløe på penis etter å hatt samleie med min partner

Tor

Svar: Har du forsøkt å dusje med en gang etterpå? Hjelper det?

[26.08.05 10:46]samleie før gynekologisk undersøkelse?

skal til min første gynekologiske undersøkelse. hva om jeg har samleie natten før? vil dette ødelegge for prøvene på noe vis? om jeg har samleie uten kondom altså?

første gang

Svar: Nei, det går helt fint! Kos deg du!!

Kvalm

Hei Eva! Jeg bor sammen med verdens fineste gutt, som jeg er kjempglad og veldig forelska i. Problemet er at etter sex kan jeg bli skikkelig kvalm (jeg brekker meg faktisk noen gangen), og det er ikke særlig koselig for noen av oss, og gjør at jeg ikke vil ha sex så ofte som han. Det har ingenting med lengden på forspill eller om jeg føler meg trygg på han eller ei, så jeg lurer litt på om dette er en lignende reaksjon som at noen begynner gråte rett etter sex? Frustrerende er det hvertfall.

Lille Mor

Svar: Som du sier er det ikk uvanlig at man kan gråte etter et samleie, som skyldes følelser både på godt og ondt. Når det gjelder kvalme, så lurer jeg på om du føler deg svimmel i tillegg til kvalm? Har du dårlig samvittighet? Blir du kvalm når du har solosex også, av orgasmen? Eller må det være samleie for at du skal føle deg kvalm? Reagerer du på lukter? Gjør det noen forskjell om du elsker på tom eller full mage?

[19.08.05 11:35]

Er d her galt

jeg er en jente pa 19 og jeg lurer po om d er vanlig og fo vondt i vaginan mitt i andre runde av sexen, jeg mener da s@r????

henriette

Svar: Helt normalt, ikke uvanlig at det er sånn. Ta en lang pause, evt. gå over til annen type intimitet, f.eks. tantriske/kama sutra - utfordringer og nytelser.

[12.08.05 10:17]Mangel på fuktighet - fins alternativer til vannbasert glidemiddel?

Hei! Jeg er en mann på 26 år, og har en samboer på 24 år. I utgangspunktet har vi det fint sånn rent seksuelt, men de siste årene har vi fått et tiltakende problem. Problemet er at hun skiller ut veldig lite væske i skjeden, selv om vi tar oss god tid. Gjerne i starten er det bra, men etterhvert i samleiet er det som om hun går tom for væske. Dette fører til at det blir tørt, hun kanskje litt sår, og penis overstimulert, med det til følge at vi ofte må avbryte samleiet noe skuffet begge to. Vi opplever det å bruke glidemiddel som negativt og litt hemmende i selve akten, og skulle gjerne ønsket at det var mulig å unngå det. Fins det noe hun kan ta for å få økt utskillelse av væske i skjeden?

Steinar

Svar: Det kan være lurt å stimulere alle sansene i den seksuelle akten, for å bli kåt nok, våt nok..Hva om dere etter noen minutter med forspill introduserer noe som kan vekke mer lyst gjennom noe visuelt som bilder, erotisk film, se på hverandre i speilet mens akten pågår, strippe og danse for hverandre? Evt. hjelpe hverandre til å skape visuelle bilder i fantasien..? Noen reagerer positivy på auditiv stimulering, som å selv lage lyd, lytte til andre lager lyd (som på film), spille inn egen lyd som du lytter til fra en kassett, si sexye ting til hverandre i øret, fortelle hverandre om erotiske fantasier, kanskje snakke mye om sex...? Lese høyt historier fra Cupido eller andre blader med erotisk innfallsvinkel. Noen vil oppleve at huden, berøring, er mest opphissende,og her er det et hav av mulligheter for å pirre hverandre, enten det er gjennom ulike tantriske varianter, eller rett og slett stimulering hver lille hudflekk over hele kroppen; Start med hodet, masser hodebunnen, videre ansiktet, skuldre..hele veien til og med hver tå. Ligg først på magen, og gjenta fra topp til tå når hun etterpå ligger på rygg. Bruk gjerne en halv time til sammen, kanskje mer. Ikke tenk fuktighet og ereksjon, tenk velvære og nytelse.

Vær litt ego i det du mottar, vær også ego i det du gir ( la de selv tenne av at hun /han nyter). Bruk kyss og tung over hele henne. Jeg har sagt før at kvinner elsker å bli kysset og er faktisk avhengig av det daglig. Jeg kan også gi deg et annet hemmelig tips og det er at kvinner elsker å bli slikket på, mellom tærne, samt og få en og en tå sugd. Det kan være kvinner ikke tør eller vegrer seg, men det er kun fordi de da vet at de vil bli avhengig av deg og vil lengte etter denne behandlingen daglig. Dette er kanskje det mest hemmelige trikset for å gjøre kvinner kåte..og våte. So dont tell. ;)

[01.07.05 10:24]sårhet

Jeg blir ofte veldig sår rundt og i skjedeåpningen etter sex. Hva kan det komme av? Har ingen problmer med for lite fuktighet. Er heller et problem at det blir for mye mange ganger.

June

Svar: Sårhet kan ha mange grunner. Langvarig penetrasjon kan gi sårhet. For tidlig penetrasjon, selv om du er fuktig, kan også føre til ømhet. Langvarig uttøying av skjeden er viktig for å unngå ubehag. Spesielt dersom han har en stor penis, og du har en liten skjede. Ved bruk av sexleketøy, kan dette gi en trøtthet, sårhet, uttørring. Likeledes vil langvarig kondombruk påvirke negativt. Noen reagerer også på enkelte gummi produkter, så selv om du er fuktig vil stoffer i kondomet skape irritasjon. Svette, sæd, egen fuktighet, kan også irritere huden og bør dusjes bort etter samleiet. Kanskje har du- eller han såperester/ intimspray med dere i akten? Bakterier fra endetarm kan være en ubuden gjest som skaper problemer. I tillegg kan intimbarbering skape sårhet. ...Og er han i tillegg en elsker med trønderbart, kan oralsexen gi uønsket sårhet...barten kan i seg selv skape irritasjon og vi vet vel aldri hva annet som kan befinne seg i barten :)

[24.06.05 11:41]Hvorfor blir det slik?

Når jeg har samleie med typen min hender det at det på en måte "sprekker" bak skjedeåpningen, og det svir og klør og kan begynne å bløde der. Hva det kommer av?

Fortvilet 18 åring

Svar: Ta kontakt med din fastlege og få sprekken limt!

[24.06.05 11:01]Lyst

Hvordan er det for jenter å gjennomføre en "kjappis"? Samboeren min må alltid "varmes" opp før vi har sex. Mye av det impulsive forsvinner med dette. Har hatt sex med jenter tidligere som kunne ha sex der og da(de var rett og slett kåte), uansett tid og sted. Det var både spennende og opphissende. Savner det litt....

Stian

Svar: Hun kan klemme sammen skjeden i noen minutter, ta en kikk i ertotisk blad, tenke på den første gangen dere hadde sex, skape et sexy bilde i hodet selv, evt. kan du hviske til henne noe du vet hun tenner på, evt. send henne en romantisk sms, ...eller: Kyss henne!

[10.06.05 11:19]ONDT!!

Jeg er ei jente på 22 år som under samleie pleier å få veldig ondt i skjeden. jeg og partneren pleier å vente med selve samleiet til jeg er våt nok men allikevel blir jeg sår etter en stund. Det kjennes rett og slett ut som om jeg revner nedentil og det er alltid i enden av skjeden. når jeg går på toalettet etterpå gjør det veldig ondt å urinere. Jeg har sett meg selv i speilet og har nå oppdaget en rift på ca 2 cm ved skjeden ned mot analåpningen som også begynner å blø ved samleie eller do-besøk..Det virker ikke som dette gir seg selv om vi avstår fra sex,er forsiktige og at jeg er tilstrekkelig våt nok.. Har du noe tips slik at jeg slipper å avbryte samleiet? Denne riften har nok nylig kommet men problemet med smerten har vært der lengre..Er det bare det at jeg må bruke glidemiddel eller hva? Jeg blir veldig glad om du kan svare meg..har nesten ikke fullført ett samleie på ett år snart..

Pia Lei

Svar: Det høres ut som du har en tilbakevendede rift, ( Rhagade ). Dette kan du oppsøke din fastlege for, og legen vil pensle området. Ikke bekymre deg, dette kan ordnes.

[10.06.05 10:01]HEI!

Lurer på tre ting: 1)hvilken stilling som gir best stimuli for g-punkt og klitoris? 2) liker de fleste damer å bli slått litt på rompa under sexakten? 3) er modne damer (over 30 år) mer villere i sexlivet?

velidig anonym

Svar: 1) Noen sier de får best stimuli ved å ligge på rygg, med bena bøyd, fotbladene ned og at partneren innfører en eller to fingre halveis inn, og gjør en "kom hit" bevegelse m fingeren/fingrene. Husk at du må være våt, opphisset først, gjerne stimulert lenge og vel på klitoris. For noen kan det punktet best undersøkes/stimuleres selv ved at du sitter på huk , på golvet og delvis stimulerer klitten, delvis g, punktet med inn-ut bevegelser m to fingre halvveis inn i skjeden, stimuler deg selv på klitten nesten opp mot orgasme og gå tilbake til å stimulere g-puktet, om og om igjen..Klitoris stimulerer du best ved å stimulere deg selv med fingrene under samele, eller han gjør det. Dette er avhengig av den stilling dere velger. Evt kan det å ligge i skje, men din ene fot fot over hans hofte tillate at du stimulerer deg selv samtidig. Noen foretrekker å bruke en vibrator på klitten samtidig med at samleie er i gang. Det finnes også penisringer med klittvibratorer som han kan tre på...2) De fleste damer liker ikke å bli slått på rumpa! Men noen kan synes det er eggende å bli dasket lett en-to ganger, uten at det gjør vondt. Noen menn hisser seg selv opp under akten ved å slå på damen. Men her er det viktig å si fra hvordan du vil ha det. 3)Dersom modne damer er mer villig under akten, så handler det vel om at damer på den alderen endelig har blitt kjent med sin egen seksualitet. Det betyr at det ikke har noe med alder å gjøre som sådan. Det handler om å bli kjent med seg selv, like seg selv, finne ut hva som fungerer for en selv seksuelt. Det betyr at en ung kvinne på 20 år også kan ha et utmerket sexliv ;)

[03.06.05 11:38]glidekrem

Hallois! hvilket merke er det absolutt sikreste for å ikke " irritere" for mye, dvs at hun får sopp-plager. Vi har prøvd noen kremer som skal være "nøytrale", men hun får veldig kløe like etter samleiet likevel...:(

morten nope

Svar: Kanskje kutte ut all form for glidekrem? Trenger dere virkelig å bruke det? På Beate Uhse finnes en rekke typer, dere kan diskutere saken med dem? Evt. finnes det noen utgaver på apoteket. Men det kan også være at hun reagerer på noe annet, f.eks gummi- produkter ? Har hun først fått sopp, må denne behandles ( spør legen om et sterkere produkt) før dere starter opp med samleie, glidekremer, leketøy etc. Og husk at leketøy må vaskes skikkelig etter bruk.

[06.05.05 10:19]En hjelpende hånd?

Hei Eva! Jeg lurer på om det er slik at noen gutter simplethen ikke klarer å føre penisen sin inn i vaginaen til jenta uten å bruke hånden selv, eller ved at jenta fører den inn? Jeg har nemlig opplevd ved flere anledninger at gutten stopper opp og nærmest venter ved inngangen til jeg tar tak og fører den inn i meg! Hva kan dette ha seg? Er det det at penisen hans ikke er stiv nok og at han derfor ikke maketr å presse den inn uten å bruke hånden? Eller er det fordi jeg er for trang og han ikke får den inn pga av det? Ja for det er vel vanligvis fysisk mulig for en errigert penis å simplethen GLI inn i vagina uten å måtte hjelpes inn, eller hva? Jeg vil nødig spørre gutten direkte nemlig, så jeg er veldig takknemlig for svar!

S

Svar: Det er av hensyn til deg at han "venter" ved " porten" for at du /eller han selv skal sammensmelte på den mest behagelige måten. Penisen har verken øyne eller bein, og trenger litt hjelp til å finne fram. Dersom din partner hadde vært brå og presset på, kunne det være at penis hadde gjort deg mye vondt, det kunne vært vondt for han også, penis kan nemlig knekke! I tillegg kan penis komme til å stange ved feil port, og det kan bli veldig feil. Så, vær glad for at du har en gentleman som vil ha deilig sex med deg!

[29.04.05 11:28]beholde ereksjon til 2 omgang He He

noen tips til hvordan få kjap erekjsjon etter første utløsning?

v

Svar: Ta en rask dusj, hent noe deilig drikke, kyss, masser, se på en erotisk film, gå over til oralsex..

[22.04.05 11:09]smerter under samleie

hei! jeg er ei jente på 18 år. når jeg og partnern min har sex, gjør det vondt når han stikker den helt inn.. er det fordi kjeden min ikke er lang nok? Jeg er bare 160cm..kan dette ha noe med saken å gjøre?

Svar: Det kan være at enkelte samleiestillinger er mer ubehagelige enn andre, men da blir det om å gjøre at dere finner ut hva som nettopp fungerer. Han trenger ikke støte helt inn og dere kan f.eks velge stillinger som det å "ligge i skje".

[22.04.05 09:59]Plagsomt

Hei Eva. jeg har i den siste tiden opplevd et stort problem hver gang jeg har hatt sex. jeg har blitt kvalm underveis og etterpå, og opplevd å kaste opp. det har ikke gått for typen inni meg disse gangene og jeg har heller ikke svelget noe sæd. jeg har heller ingen traumatiske opplevelser med sex, så hvorfor får jeg dette ubehaget?

bekymra jente

Svar: Ta deg en tur til fastlegen og drøft din bekymring med henne/ham, evt foreta en undersøkelse. Når du har gjort det, kan du skrive til meg igjen, så kan vi drøfte videre hva dette kan skyldes.

[08.04.05 09:59]Doggy style

Når jeg benytter doggy style på dama mi får hun alltid vondt. Jeg har prøvd forskjellige vinkler og høyder, men det hjelper ikke. Hva kan dette komme av, har du noen tips på hva jeg kan gjøre for at det ikke skal gjøre vondt? For når hun legger seg ned og jeg tar henne bakfra, når hun ligger, går det bra.

K

Svar: Noen ganger kan det være slik at penetrasjon kan være mer og mindre behagelig avhengig av hvor i syklusen kvinnen er, hvor mye luft hun har i tarmen.. Det kan dere vel tenke over..Noen tilskriver evt ubehag bakoverbøyd livmor, andre snakker om at de må være våte nok, kåte nok og at forspillet må ha vart en stund. Atter andre foretrekker at penetrasjonen ikke blir for dyp, evt kan det være at hans penis er vel stor.. Men det finnes mange andre spennende gymnastiske øvelser man heller kan prøve på, f.eks. i stående positur..

[01.04.05 09:44]Stor penis

Jeg og min nåværende dama forsøker å ha et tilnærmet normalt sexliv, men det er ikke like enkelt. Problemet, eller rettere sagt luksusproblemet er at jeg har en veldig stor penis som måler nesten 25 cm fullt utslått. Dette medfører at vi ikke får fullt utbytte av samleie i alle stillinger. I misjonæren får jeg inn bare deler av storegutt. I doggystyle klarer jeg utrulig nok å få inn nesten hele godgutten. Hvis hun vil ri meg, må jeg for sikkerhetsskyld holde helt inne ved rota for å forsikre meg om at jeg ikke skal få en knekk på "senior". I denne forbindelse lurer jeg på om du har noen tips til hvordan vi skal klare å gjennomføre samleie enklere i flere stillinger når vi befinner oss i denne situasjonen. Hun beherkser deepthroatteknikken fullkomment og er i stand til å ta inn alle mine 25 cm lang nede i halsen. Takknemlig for tips om dette.

Bigboy 25

Svar: Har dere prøvd "å ligge i skje"? Det vil si at mannen ligger på siden bak kvinnen som også ligger på siden. Begge på sin høyre side, eller begge på sin venstre side. Dette er en god stilling for de som er gravide, plages med overvekt, ulike ondter eller belastnings skader. Også en god stilling for litt "lazy sex".. Lykke til :)

[18.03.05 09:56]For utholdende!!!!!

Hei Eva :-) Jeg er 30 år og har hatt sex med ca 40+ kvinner. Hadde min seksuelle debut når jeg var 15 år, og har etter det hatt regelmessig sex. Eneste problemet jeg har er at jeg kan ha sex i det uendelige uten å få utløsning. Hva kan dette komme av? Har ingen problemer med orgasme ved onanering, og har også merket at jeg har lettere for å få orgasme ved "doggystyle". Kan dette komme av de ulike muskelgruppene man bruker ved en spesiell posisjon eller hva? Håper på et svar ettersom dette kan bli frustrerende i lengden, og de jeg ligger med blir jo såpass sår etter en stund at det blir ubehagelig for de også.

Ekstra Lenge

Svar: I og med at du fungerer som du skal når du har solosex, er nok alt i orden med deg. Dette med å være utholdende og evt unngå utløsning, er noe den erotiske litteraturen fra Østen skriver mye om. Der borte blir det sett på som en kunst, og et must å ha denne evnen. Dette fordi et langt samleieforløp gleder både mannen og kvinnen, i tillegg poengteres viktigheten av å få orgasme uten å få ejakulasjon... Dette er fordi dråpene skal spares.. Veldig spennende å lese om tao og tantrisk sex, mye å lære her. Slike bøker får du i en vanlig bokhandel. Men tilbake til deg, så forstår jeg det slik at du bekymrer deg for at kvinnen skal bli sår ? Hvorfor ikke ta gode pauser hvor du konsentrerer deg om henne? Og har du tenkt på at det kan være at du lettere oppnår utløsning ved oralsex? For noen kan det være en fin måte å avslutte seansen på ;Gjensidig oralsex og orgasme.

[18.03.05 09:52]Svie i penis etter sex

Dette høres kansje litt rart ut, men etter at jeg har hatt sex kombinert med at jeg har inntatt alkohol får jeg en forferdelig svie i penis. Dette medfører at jeg må på toalettet flere ganger å presse ut noen dråper. Dette gir seg etter en time eller to. Dette er fryktelig irriterende. Har snakket med fastlege om dette, og han forstod ikke probleme. Har registrert at dette kommer spesielt hvis jeg har drukket øl. Videre kan jeg få sikkeli g ubehag/svie etter samleie i penishode som også kan vare i opptil et døgn. Jeg er gift og har ingen kjønnsykdommer. Hva kan dette komme av..

Kjell

Svar: Prostatakjertelen er jo i aktivitet u sex og en kronisk prostata-irritasjon kan gi symptomer etter seksuell aktivitet..Forandring knyttet opp m alkoholinntak kan jeg ikke forklare..Kanskje du skal ta opp dette med mulig prostata-irritasjon med fastlegen en gang til ?

[11.03.05 08:50]

Tørr skjede

Heisann Eva Jeg og min kjære har et helt greit sex liv, noen ganger ofte andre ganger sjeldnere, noen ganger litt for fort og her til spørsmålet... Jeg synes det er morsomt og fint å holde på lenge, men hun klarer aldri å holde på kåtskapen mere enn maks 10 minutter, så blir hun tørrere og tørrere, glidemiddel hjelper lite, hun blir likevell raskt sår. Det har nesten blitt slik at jeg har måttet lære meg å gjøre meg raskt ferdig... Har du noen råd?

midtenav tjueåra

Svar: Hei! For at skjeden skal holde seg fuktig, er det viktig at kvinnen blir stimulert fysisk, tent psykisk. Samleie som varer over flere minutter kan "tørke opp" denne fuktigheten. Da er det viktig at kvinnen enten jobber med knipeøvelser mens samleie foregår, tenker på det som tenner henne, stimulerer klitoris/bryster samtidig, kysser samtidig (siden overleppa har direktekontakt til klitoris..ifølge Østen ), ser en erotisk film (dette øker gjerne fuktproduksjonen),...kanskje vurdere å kutte ut hormonpreparater. Siste tipset jeg har fått i forhold til prevensjon og hormoner , er at p-ringen gir økt fukt og lyst. Hva om dere forsøker noe av dette og så gi meg tilbakemelding? Så kan vi evt se hva vi ellers kan komme på av tips..

[04.03.05 09:02]Jomfru

Heisann.. Jeg har nettopp fått meg kjæreste og er 16 år, og vi har komme såpass inn i forholdet at vi har tænkt å ha sex i kvell på en fest, men jeg har jo aldri hatt sex før!! Så jeg lurer på om du har noen tips til hvordan jeg skal utføre dette?

Marius

Svar: Hei! Sex for første gang på en fest er ikke noe jeg vil anbefale! Den førse gangen er det viktig at dere er edru, alene i huset. Lag en fin romantisk stemning rundt det hele..med kosemusikk (Enigma ) og bruk masse tid på å bli kjent med hele kroppen til hverandre, kysse, oralsex.. Utsett selve samleie så lenge som mulig...Kanskje etter at dere begge har kost med hverandre i flere timer, fått orgasme et par ganger.. Og når først samleie er i gang så avbryt etter kort tid og gå tilbake til berøring, før dere igjen fortsetter med samleiet. Utsettelse av et høydepunkt vil skape enda mer gjensidig glede og kåtskap. Lykke til!

[04.03.05 09:00]sex stilling

Hei, jeg og dama ønsker å prøve mange forskjellige sex-stilling men vi er nokså ikke så kreativ og dama vil ikke se på pornofilm. Så har du noe tips om hvordan vi kan finne flere stilling vi kan prøve oss på?

kim

Svar: Hei! Det finnes mye spennende litteratur på dette: Anne Johnson : Tantrisk Elskov Tracey Cox : Supersex Nik Douglas & Penny Slinger : Østens seksuelle hemmeligheder 1 & 2 evt : Niels W. Nørreskov : Sex efter 50

[04.03.05 08:58]Første gang

Jeg, en gutt på 21 og min kjæreste på 19 har nettopp prøvd å ha samleie for første gang (første gang at begge to prøver dette), men fikk det ikke til. Hun var våt, men jeg fikk den ikke inn samme hva vi prøvde. Etterpå begynte hun å blø en del. Hva skyldes det og har du noen enkle tips til hvordan vi kan få det til? Hva tror du vi gjorde feil?

K

Svar: Det høres ikke ut som dere to gjorde noe feil. Dette er en helt vanlig førstegangsopplevelsen du beskriver. Forsøk i fortsettelsen å kose med henne ved å bruke en lillefinger, kanskje to fingre etterhvert. Kanskje hun kan gjøre dette selv også?

[25.02.05 09:47]Endelig

Endelig får jeg diskret stilt dette spørsmålet - når oss jenter blir tent, hva er egentlig den saften som kommer ut?

anonym .

Svar: Naturlig glidemiddel som gjør det mulig og behagelig og lettere å ha samleie!

[18.02.05 09:53]hvordan få han til å skjønne?

Hvordan skal jeg få typen min som er 27 år til å forstå at sex ikke bare er å kjøre penisen inn og ut i 1 til 2 minutter også sprute også ferdig.... han var ikke sånn til å begynne med og jeg vet han kan mye bra og godt.. og jeg har fortalt hvordan han kan gjøre hva men han bare gjør mindre og mindre... hvordan løser jeg problemet mitt?!hvordan kan han lære seg å holde ut lengre??!! f. eks.. har også et annet spørsmål..av og til etter sex begynner jeg å grine og blir skikkelig lei meg.. men skjønner lissom ikke helt sjøl hvorfor detgte skjer med meg, noen forklaring?!! takk på forhånd:)

hilsen anonym

Svar: Du må begynne stille noen krav! Snakk om sex, alt det som inngår av kyss, berøring , lek , det sensuelle. Forfør ham i ditt tempo, vær styrende, ta over kontrollen. Prøv ut rollespill, lek med oralsex, kjøp deg en bok om seksualitet, les den sammen.. Jeg synes ikke det er så rart at du blir lei deg når deres parsex har innskrenket seg slik du forteller. Men slutt å vente på at han skal endre seg. Du må ta kampen opp. Våg å si fra hvordan du vil ha det!

Hilsen Eva [11.02.05 11:27]Snart gravid?

Hei Eva! Jeg er ei jente på 29 år som ønsker å bli gravid med samboeren min. Jeg lurer på om det er noen stillinger i senga som egner seg bedre om man vil bli befruktet? Eller om man bør ligge i en spesiell stilling rett etter samleiet?

Marthe Jenta

Svar: Det er sagt at etter samleie er det en fordel om kvinnen har bena høyt, gjerne hvile bena mot veggen. Det kan også være en fordel at kvinnen får orgasme like før han ejakulerer innerst inne i skjeden, siden livmormunnen under orgasme dypper seg ned mot "golvet" der sæden ligger og venter på å bli sugd opp av livmormunnen og livmora. Her kan det være greit at samleie foregår i den såkalte misjonærstillingen. Lykke til!

Hilsen Eva [04.02.05 11:18]Søvn...

Hvorfor sovner menn etter samleie? Genetisk kodet?

Undrende Dame

Svar: Dette er ikke så rart.. Menn vil gjerne ha sex fordi trenger å slappe av fra en hektisk hverdag. Når de så får sex, kan de slappe av, og sovner... Du kan være stolt dersom din partner sovner etter samleie. Da har du gitt mannen presist det han trengte! ( litt fleipete sagt,..men god som forklaring.)

[28.01.05 11:27]Samliv

Min partner trenger lang tid på å få lysten. Hun "må " varmes opp før det er mulig med penetrering. Når først akten er i gang, når hun klimaks ekstremt hurtig, mens jeg trenger mye lenger tid på det. Vi snakker her om sekunder kontra timinutter. Ved en annledning så jeg på klokka under akten, og fra penetrering til orgasme gikk det under 30 sekunder. Vi er åpne om problematikken, og vi har vært sammen noen år nå. Simulering er ikke inn i bilde for hennes del, men når det har gått en tid så har det hendt at jeg har gjort det. Vet at det finnes teknikker for menn for å forsinke/holde på orgasmen, har du noen tips om hvordan kvinner kan gjøre det samme?

Lasse

Svar: Hei! Jeg forstår det slik at hun får vaginal orgasme under samleie? Når kvinnen først har oppnådd å bli våt slik at penetrering kan skje, går det utmerket an å penetrere en til to ganger, for så å ta en lengre pause hvor hun kan konsentrere seg om bare deg. Dere kan så ha gjensidig oralsex noen få øyeblikk, varier stillinger. Kanskje er det en stilling hun synes stimulerer henne mindre og hvor hun kan strekke ut nytelsen i tid? Avbrudd, variasjon, skifte fokus fra henne til deg, til begge, er teknikker for å unngå å få orgasme for raskt. Etterhvert vil hun lære seg å kontrollere hvor i orgasmeløpet hun er.. Noen kvinner foretrekker faktisk å få orgasme før de blir penetrert. Kanskje er det slik at kvinnen i dette tilfellet mottar oralsex og kan konsenterere seg om å motta. Når hun så får orgasme, er hun lysten på mer sex og lar mannen bestige henne, hun er mer utholdende og har lang og hard sex med mannen inntil han får orgasme, og noen ganger får hun sin andre orgasme. Det handler mao om å finne en rytme som fungerer for nettopp dere to. Og det kan jo ta tid å finne ut av.

[21.01.05 10:00]Tørr skjede

Hei! Min kjære har et problem, og det er at hun sjelden blir våt når vi skal ha sex. Dette igjen gjør at penishodet mitt fort blir overfølsomt under samleie, noe som gjør at vi holder på i veldig lang tid før det går for meg, hvis det i det hele tatt går. Dette ender også ofte med sår i åpningen til henne. Dette gjør at vi ofte må bruke glidekrem og lignende for at det skal fungere. Men kald glidekrem som ligger på soverommet er ikke bestandig like morsomt og opphissende å bruke. Blir liksom så man mister litt av opphisselsen når man må begynne å bruke dette. Samtidig som mann, oppfatter jeg dette som at hun ikke er skikkelig opphisset og ikke tenner på meg, og følgelig føles det kanskje enda verre å ta i bruk krem og lignende. Finnes det en løsning på tørrhet i skjede?

N H

Svar: Unngå sex dersom hun er tørr. Samleie skal kun foregå når skjeden er våt, det vil være best for henne og deg, og det vil forebygge infeksjoner og smerter. Manglende eller mangelfull fuktighet i skjeden kan ha flere årsaker. Hormonelle årsaker er velkjent. Kvinner produserer ulik mengde av homoner avhengig av alder, menssyklus, prevensjonsbruk. Unngå hormonell prevensjon. Er hun i overgangsalder vil hun ha behov for å få tilført hormoner. Diskuter dette med fastlegen. Bruk lang tid på forspillet, minst 30 minutter! Og varm opp soverommet, kanskje ha sex på badet, stua, foran peisen?

Hilsen Eva [14.01.05 11:34]Sex

Er det normalt for gutter aa graate etter samleie?? Det gjor jeg hele tiden. Er jeg alene om dette?

T S

Svar: Et nydelig spørsmål! Det som kan være tilfelle, er at du har god kontakt med dine feminine sider. Dette er det litt stereotypt å si, men det er nå fortsatt sånn at vi tillater kvinner å gråte og vise et bredt følelsesregister mer enn menn. Jeg synes denne trenden er i ferd med å snu og får flere historier i dag på at menn tør å vise sine følelser. Et annet moment som jeg også vil nevne, er at det i visse tilfeller kan vise seg at man tenker på noen andre. Det vil si at man egentlig har hjerte sitt et annet sted. Kan det være slik? Og et moment til jeg også kan nevne, er at noen har opplevd noe som kanskje trenger seg fram når man er intim på denne måten. Det trenger selvsagt ikke gjelde deg!

[10.12.04 11:23]vondt under samleie

Jeg (jente 22 år) har kjempevondt når jeg har sex, betyr det også at jeg skal likevel tilfredsstille partneren min for å ikke være egoistisk? I dette tilfellet, mener du kjæresten min har god grunn til å slå opp med meg?

a kari

Svar: Hei ! Samleie skal ikke være smertefullt. Det kan hende det er gode grunner for at det gjør vondt. For eksempel kan en underlivsinfeksjon skape store smerte. Dette bør du undersøke. Ta en tur til din fastlege og be om en undersøkelse med prøvetaking. Dersom du gjennomfører samleie og samtidig f.eks har en soppinfeksjon, kan det medføre ytterligere komplikasjoner. Dersom det er andre grunner til at samleie er smertefullt, kan du diskutere dette med legen din.Det er sikkert en grunn for disse smertene som er løsbare, og du er jo ikke egoistisk. Du og kjæresten kan vel kose på andre måter mens dette venter på å bli bedre undersøkt. Han har selvsagt ingen grunn til å slå opp med deg !! ;)

[10.12.04 09:11]Har jeg valgt feil mann?

Jeg har en elsker, men han er utro mot kjæresten sin.... Jeg har bedt han om å enten gjør det slutt med henne eller meg.. Men vi har himmelsk god sex og av å til så gjør det vondt i skjeden når vi har sex.. Hvorfor smaker sæden så fælt egentlig?

TriXy Pia

Svar: Hei Trixypia! Det er ikke uvanlig å høre at elskerinnen ber sin elsker om å gjøre det slutt med sin faste partner. Mitt råd er at du bryter med ham. All erfaring tilsier at slike "trekantforhold"kan foregå i årevis. Det beste er vel om du fra dag en knytter deg opp mot en som ikke er i et fast forhold, slik at du slipper å være en som går og venter på noe som trolig aldri kommer til å skje,nemlig at han skiller seg og blir din fullstendig. Samleie kan være smertefullt dersom det ikke er nok fuktighet i skjeden, og i særlig grad dersom penetrasjonen skjer for tidlig. Det er viktig med gode og lange forspill for å gjøre kropp og sinn mest mulig klar for selve samleiet. Nytelsen vil også bli bedre dersom alle sansene er satt i sving. Noen ganger kan enkelte stillinger være ubehagelige, noen vil f.eks foretrekke at mannen ikke støter for hardt eller for langt inn i skjeden. Det heter seg at sæd kan ha forskjellig smak avhengig av hva mannen spiser og hvor ofte han har sæduttømming. Unngå mat som: asparges, kylling, hvitløk, løk, melkeprodukter, rødt kjøtt, broccoli, blomkål, rosenkål, fet mat, krydder, kaffe, sjokolade. Spis mer av: plommer, mango, ananas, nektariner, appelsiner, sitron, lime, persille, koriander, grønnmynte, peppermyntet, grapefrukt, grønn te, søtsaker, eplejus. Sæd fra personer med diabetes kan smake honning eller melon på grunn av overskuddet de kan ha av sukker i kroppen. Kilde: Sexboka av Suzi Godson, Gyldendal

Eva [08.12.04 12:15]smerter/ømt

Hei! Jeg er en kvinne på 43 og når jeg har samleie får jeg smerter eller at det kjennes veldig ømt ved samleie. Det skjer når han kommer for langt inn. Har vært til lege, men han kunne ikke finne noen grunn uten at det kanskje kunne være noe som har 'seget' ned.. hva tror du det kan være?

Usikker kvinne

Svar: Hei! Det er mange mulige årsaker til smerte ved samleie, og dyp penetrasjon er en av de mest vanlige. Du sier selv at du kanskje har en livmor som har seget ned i skjeden, og da vil det kunne gi smerter. Dersom det øker på ;be om vurdering hos gynekolog, men i mellomtiden tilpass stilling / dybde på penetrasjon slik at samværet bare er nytelse uten smerte! Du kan med fordel gjøre bekkenbunnsøvelser hver dag. Si endelig fra om du trenger et øvelsesprogram!

Eva [08.12.04 12:07]Hvor lenge

Hvor lenge skal jeg være "inni" henne?...

Undrende Gutt

Svar: Hei Undrende Gutt! Til det vil jeg svare "så lenge dere begge vil og får det til". Jeg er litt usikker på hva du spør om. For hva er det egentlig snakk om? Mener du hvor lenge samleiet skal vare? Eller er det et spørsmål om hvilken rytme dere skal velge? Jeg tror jeg trenger litt flere spørsmål og tanker knyttet til det du lurer på for å svare deg bedre.

Eva [08.12.04 10:31]

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå