I løpet av kort tid skal han ut av kontorene, og Erling Moe skal inn. Nå er det klart hva Gunnes går til i Oslo:

- Samferdselskomiteen var førstevalget mitt, sier Gunnes, som dermed tar over etter nestleder Abid Raja, som selv har ønsket seg videre til utenrikskomiteen.

Les flere saker om Jon Gunnes her

Vil forskuttere Sluppen bru

Innen samferdsel har Venstre allerede enighet rundt Nasjonal Transportplan (NTP) sammen med regjeringspartiene og KrF.

- Så for meg blir det å følge opp det som ble vedtatt i juni i NTP-en. Først og fremst er det jernbanesatsingen: Vi har en helt klar målsetting om å få elektrifisert trønderbanen og dobbeltspor fra Ranheim til Hommelvik, altså å få et flytog på plass, sier Gunnes.

Så gjenstår det å se om det ligger penger til dette i budsjettet som snart legges frem.

- Hva med Sluppen bru?

- I Sør-Trøndelag og i Trondheim er vi enige politisk om at vi vil forskuttere den, og så kommer pengene litt senere ute i perioden. Nå må vi sørge for at det faktisk forskutteres, og vi har et håp om at dette blir gjennomført og bygd innen 2021, sier Gunnes, som legger til:

- Så er det selvsagt å gjennomføre Miljøpakken og Nye Veiers avklaringer for hvilke veier som skal bygges og i hvilken rekkefølge. Nå styrer de jo selv, men det kan jo hende vi må prøve å komme med noen politiske føringer der, sier Gunnes.

foto
Gunnes setter kursen for Oslo fredag - men han blir å se i Bystyret fremover.

Les også: - Venstre må utnytte vippeposisjonen

På vei til internt møte

Fredag morgen går flyttelasset og han selv med toget til Oslo. Men han blir å se en god del i Trondheim også, for han blir med videre i bystyret:

- Jeg blir med foreløpig, og går inn i kulturkomiteen der Erling Moe var, sier han.

Tirsdag ettermiddag er Gunnes på Værnes lufthavn, på vei til et internt møte i Venstre, for blant annet å se på hvilke folk de skal ha med seg i rådgivningsgruppa på Stortinget. Samtidig melder NTB at Venstre-leder Trine Skei Grande åpner for å fortsette sonderinger uten alliansepartneren KrF, som har varslet at de kan hende har siste samtaler med Høyre og Frp onsdag.

- Hva tenker du om at Trine Skei Grande åpner for å fortsette uten KrF?

- Det vil jeg ikke kommentere, det håndterer Trine godt ut ifra de signalene hun har fått fra landsstyret og stortingsgruppa, sier Gunnes.

Han er imidlertid blant de Venstre-politikerne som sliter stort med å sitte i en eventuell regjering med Frp:

- Det blir vanskelig å se velgerne i øynene om jeg reiser til Oslo og støtter et regjeringsprosjekt med Frp, sa Gunnes til Adresseavisen nylig.

Venstres André Skjelstad fra Nord-Trøndelag skal sitte i næringskomiteen.

Sjekk hvem som er inne på Stortinget fra Trøndelag