- Dette er et veldig flott initativ. Det er mange som kommer forbi som har lyst på og trenger et glass vann, en brødskive eller kanskje hjelp til å komme seg hjem, sier Bovim om den nye faddervaktordningen i byen.

Tirsdag morgen var det immatrikulering for 7000 nye NTNU-studenter. I sin tale sa Bovim blant annet at «jeg skulle ønske dere for et øyeblikk kunne bytte plass med meg, og se det jeg ser herfra: Et hav av spente, forventningsfulle unge mennesker. Det er virkelig et helt fantastisk syn».

Er du på bildet fra immatrikuleringen?

Onsdag kveld og natt til torsdag fikk han møte studentene som utgjorde havet av mennesker på nært hold da han sto faddervakt i Nordre gate.

- Skal ha det sosialt

I løpet av halvtimen adressa.no var på stedet, kom svært mange studenter innom teltet for et glass vann og en prat med rektor.

- Det er hyggelig å prate med studentene, og jeg har sett mye godt humør. Hensikten med hele fadderordningen er at studentene skal ha det sosialt, og inntrykket mitt er at de har det bra og føler seg godt mottatt.

Nicholas Lund er initiativtakeren bak Faddervakt i Trondheim. Den frivillige organisasjonen drives av studenter, og baserer seg på at studenter tar ansvar for hverandre.

Postene til faddervaktene vil stå i Nordre gate, ved Studentersamfundet og på Solsiden.

200 frivillige

- Vi vil være her fra klokken 22 til 03 hver natt frem til fadderuka er ferdig 23. august. Vi vil dele ut vann, mat, snacks og yoghurt til studentene som er på byen, avhengig av hva vi får tak i.

Ordningen er basert på frivillighet, og Lund setter sin lit til sponsorer for å kunne gi nye studenter et hyggelig møte med Trondheim om natta.

- Vi er 15 ansatte og 200 frivillige som bidrar. Vi har ikke noe budsjett, og får støtte fra blant andre NTNU, Sit, Kiwi Nardobakken og Egon.

Flere titalls studenter fra NTNU, Hist og BI kom innom teltet i Nordre gate før midnatt. Gunnar Bovim ser på faddervaktordningen som en god mulighet til å møte studentene i byen, samtidig som han kan få tilbakemeldinger på hvordan NTNU og Trondheim oppleves.

#selfiemedrektor

bloggen til rektoratet har han blant annet skrevet at «det er ikke til å legge skjul på at drikkekulturen som også har preget fadderukene, virker ekskluderende på mange».

- Mange flytter hjemmefra for første gang, og vet ikke hva de går til. Det er OK å være edru, og man trenger ikke være med på alt, sier Bovim mens han deler ut vann og brødskiver til forbipasserende.

En student på sykkel ser også sitt snitt til å få en sjelden selfie med NTNU-rektoren.

- Det er vel en 15 til 20 studenter som har bedt om å få ta en selfie med meg hittil, ler Bovim, som stiller villig opp.

Nikolas Lund står bak den frivillige organisasjonen Faddervakt, som gjennom hele fadderuka skal gjøre natta litt lysere for trondheimsstudentene. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Marinteknikkstudent Ole Alvern fikk hjelp til å ta bilde med rektoren onsdag kveld. Foto: Joakim Slettebak Wangen