foto
Nytt landemerke: Scandic hotel Lerkendal blir landets største konferansehotell. Foto: Christine Schefte

Det burde vært dobbelt sett premierenerver når vi møter Food & Beverage Manager Ulrich Sørensen og kjøkkensjef Joseph Rodriguez i foajeen på Scandic Lerkendal. Men tilsynelatende er alt brede glis og bare mellomhøye skuldre.

– Litt i overkant hektisk er det akkurat nå. Men sånn skal det være, sier Ulrich. Tirsdag formiddag sto han bak lunch til UEFA-delegater på befaring på hotellet. 400 U16-spillere har vært prøvegjester på hotellet siden lørdag. Samtidig er det fortsatt et rush av vareleveranser og ymse håndverkere.

Kongressal til 1200 personer

Sørensen ble ansatt 1. mars og har hatt base på hotellet siden 1. april. I disse månedene har 80 blitt ansatt på hotellet, 42 i Ullrichs avdeling, blant andre kjøkkensjef Joseph Rodriguez.

De viser oss rundt i hotellet - i foajerestauranten, frokostrestauranten, glassburet og utsiktspunktet 21. etasje.

Vi går gjennom storkjøkkenet, med et anselig antall blankpussede trillebord for servering - og inn i kongressalen som kan romme 1200 personer, og der alle sammen skal få servert hver rett på en treretter i løpet av 15 minutter.

Vi går opp trapper, inn heiser, langs korridorer og inn i store saler, blir mer og mer forvirret - ikke minst når vi plutselig skjønner vi er inne i den ene langtribunen på Lerkendal stadion. Men det går seg vel til etter hvert som en blir vant til det.

Norges største konferansehotell

Anlegget er svært. Scandic Lerkendal er den tredje høyeste bygningen i Norge, den høyeste utenfor Oslo. Det blir dessuten faktisk Norges, muligens Nordens, største konferansehotell med plass til 23 000(!), om en inkluderer Lerkendal stadion.

– Konkurransesituasjonen i Trondheim blir utfordrende. Men hotellene i byen er ikke bare konkurrenter, men kolleger. Da tenker jeg ikke bare innenfor vår egen kjede. Vi har felles interesse i å trekke flere til byen. Vi må samarbeide om større events, sier Sørensen, som også ønsker å etablere en sterk posisjon blant fastboende, ikke minst i hotellets nærområde. Hotellet vil blant annet ha fast studentmeny.

Skal gi opplevelser

Ulrich Sørensen er ikke i tvil om at hva som blir hans viktigste oppgave.

– Jobben min er å få ting til på skje, gi folk opplevelser, gjester og lokalbefolkning. Hotellet skal bli et løft for hele området, sier han.

Sørensen fremstår som en atypisk hotellmann, et inntrykk som forsterkes av cv-en. Han har drevet houseclub i indre København, jazzklubb på Nørrebro og vært kommunalt ansatt for et prosjekt rettet mot utsatt ungdom i samme bydel, parallelt med utdannelsen innen økonomi og management. I tolv år har han drevet eget event/management-byrå.

Han hoppet på utfordringen på Lerkendal dels fordi den var spennende i seg selv, og dels fordi kjæresten ikke hadde noe imot å flytte til sin hjemby.

X-faktoren

– Hotellsjef Bjørgvin Thorsteinsson kaller meg «X-faktoren», han mener det var viktig å ha noen som tenker litt utenfor «boksen», smiler Ulrich Sørensen.

En av Ulrichs viktigste støttespillere blir kjøkkensjef Joseph Rodriguez, som har gått gradene på Disney World i Florida.

– Jeg jobbet der i 20 år, i de siste årene som special event manager. Jeg hadde ansvar for alt fra bryllupsarrangement for to til banketter for 10 000 personer, sier Joseph, som trivdes godt i Disney-boblen, men så samtidig etter nye utfordringer.

Han kom til Trondheim via Hovdegård på Blakstad, sammen med en kone som ikke hadde noe imot å flytte tilbake til sitt hjemland.

Lokale råvarer

Joseph skal i tillegg bankettavdelingen ha ansvaret for de to restaurantene i huset. Basisen blir den faste Scandic-menyen. Men det vil også være egne retter, basert på lokale råvarer.

– Vi er i gang med å sjekke leverandører nå. Det skal litt til å finne produsenter som regelmessig kan levere så store kvanta som vi trenger, sier Rodriguez.

De lokale råvarene står i fokus også når hotellets F&B-avdeling får sin store ildprøve 21. oktober. Da kommer verdens mest kjente kokk Gordon Ramsay, både for å holde inspirasjonsforedrag og for å samarbeide med hotellets stab med en fireretters middag for en tilnærmet full konferansesal. Pågangen etter billetter har vært stor siden besøket ble kjent.

Håper på kjeft?

– Det er et scoop. Ramsay gjør ikke slike ting ofte. Om han hadde kommet til København ville det vært en gedigen begivenhet, at han har sagt ja til Trondheim er utrolig inspirerende, sier Sørensen.

– Å lage mat av Michelin-standard for en så stor sal bare måneder etter at vi åpner, er en utfordring vi skal takle. Vi gleder oss virkelig, sier Rodriguez, som så vidt har startet kommunikasjon med Ramseys stab om menyen. Det vil komme to executive-kokker til Trondheim et par dager før arrangementet, så kommer Ramsay selv på selve dagen.

Gordon Ramsay er viden kjent for sine høye faglige krav og sitt temperament på kjøkkenet. Det er grunn til å tro at prestasjonsangsten vil snike seg inn blant kjøkkenpersonalet som teller folk fra syv forskjellige nasjoner.

- Jeg tror kanskje noen er redde for å bli skjelt ut, mens andre kanskje blir skuffet om de ikke opplever det, ler Ulrich Sørensen.

Funky & Cool

Men akkurat nå er likevel selve hotellåpningen det viktigste.

– Vi glæder oss som små børn, sier Ulrich.

– Vi skal skape et hotell som funky & cool, sier Joseph.

foto
Klar for Ramsay: Kjøkkensjef Joseph Rodriguez skal drille sine kokker før den skal lage mat med Gordon Ramsay i oktober. Foto: FRANK LERVIK
foto
Kokken Gordon Ramsey kommer til Scandic Lerkendal 21. oktober. Foto: NTB scanpix