Camilla hater shopping, samme hva, det eneste hun syns går an er bruktsjapper.

- Du finner ikke meg på Ikea. Det skjer ikke, sier guttejenta, eller den enkle jentejenta fra «Farmen» på TV 2.

Hvordan var det å komme til «Farmen»?

- På forhånd tenkte jeg, jøss de griner over å få brev. Og hvor entusiastisk er det mulig å bli over å få dra på marked? Men fakta er, det tar på å være i bobla, og etter noen uker er det stort å se nye fjes.

Hva skjer de første ukene?

- I første og andreuka er det litt stressende. Folk er på høygir og noen av dem vil være seg selv ganger hundre, hvis du skjønner. Det blir litt «overkill».

Du da, hva gjorde du?

- Jeg trakk meg litt tilbake, lot folk holde på og forholdt meg mest til Kristian og Vidar. De er rolige typer begge to.

Hva er det med Camilla og dyr?

- På bakruta mi står det at jeg er mer glad i dyr enn mennesker.

Hvorfor har det blitt sånn?

- Jeg har alltid vært glad i dyr. Og gjennom årene har jeg opplevd mange kjipe mennesker. Folk som backstabber og snur ryggen til. Dyr krever ikke mye, de dømmer ikke. Gir du litt kjærlighet får du tusen ganger tilbake.

Har du vært dyrektivist?

- Eh, jeg har vært tydelig på hva jeg mener, for å si det sånn.

Og så ble grisen slaktet?

- Da gikk jeg en tur, ville ikke se på. Jeg spiser ikke kjøtt, men det betyr ikke at jeg mener andre skal slutte med det. Jeg liker ikke industrien, men mener det er viktig at folk får se hva salami og pølse er, at det er mer enn en pakke på Rema.

Hadde du et favorittdyr?

- Vi hadde jo voven Margit. En kveld med uvær slo lynet ned. Margit, som sto like ved, ble livredd og sprang til skogs. Det var mørkt og kaldt, med regn og hagl, men jeg tente en 1800-tallslampe og gikk på leting. Etter mange timer fant jeg henne. Da sto hun i vannkanten ved kjempehytta, hun skalv og var fortsatt i sjokk, stakkar liten. Den natta bar jeg henne opp i senga, hun fikk ligge mellom Eunike og meg.

Delte dere på dyrestellet?

- Det ble Kristian og meg for det meste. Dyra ble sjekket jevnlig, og vi fikk skryt. De hadde aldri sett dyra få så godt stell på «Farmen». Utrolig fint å få en sånn klapp på skuldra, ble både stolt og glad.

Hva med de andre?

- Jeg er overrasket over hvor lite folk brydde seg om dyra. En kveld bare klikket jeg på Halvor. Det var varmt, og jeg hadde fylt opp bøtter på bøtter med vann for å gi til dyra. Ei ku skal ha minst 60 liter, så det blir noen runder. Men folk hadde ikke tanke for dyra, de pusset tenner og la seg. Da eksploderte jeg.

Var du ofte sulten?

- Neida. En liten tur i grønnsakshagen eller et surt eple er nok til å stille sulten.

Hva er det beste du vet?

- Troika. Og annen sjokolade. Jeg spiser to Troika til lunsj, jeg. Når jeg er i Sverige kjøper jeg et par kilo og tenker at nå har jeg nok av dette lenge. Men det er tomt på et blunk. Jeg er 32, men tror det bor en 90-åring i meg, jeg elsker kaker også. Er helt håpløs på søstaker. Dåp er favoritten, da er folk sykelig opptatt av ungen – det er ikke jeg. Kaker derimot!

Hva savnet du mest?

- Musikk. Det eneste vi hadde var en gammel hvalfangervals på en enda eldre grammofon.

Du har fått venner for livet?

- Å ja, Kristian og jeg hang sammen etter bare noen timer. Han er «a brother from another mother», og la merke til meg før han ble storbonde. Eunike ventet på meg da vi skulle om bord i seilskuta, de hadde begge peila meg ut som et godt menneske. Det er dritfett å få høre etterpå.

Hva er best med Farmen?

- Jeg likte alt, og er mest glad for å ha møtt Kristian og Eunike. Men jeg tror ikke «Farmen» er for alle. Bobla er tøff, og man må også tåle det som kommer etterpå.

Camilla Cox Barfot er født i Namsos, men kaller seg helst trondhjemmer. Hun har et utypisk etternavn; Cox kommer fra en engelsk bestemor på farsiden, mens Barfot er et dansk adelsnavn på morsiden.

De fem siste årene har hun vært rørlegger på boligprosjekt i Fredrikstad. Hun har førstegangstjeneste, og tjenestegjorde i samband på Rygge, og har også tre års fartstid på hurtigruta «Nordstjerna».

Hun er stadig med i kampen om å vinne «Farmen» 2017.

Jens Kvernmo er en annen trønder som har gjort det stort i reality denne høsten: Jens (31) mistet 15,5 kilo, men tok seieren hjem i «Alene»

og

i år blir både musikere, musikklærere, arrangører og teaterfolk foreslått som kandidater til Årets trønder.

foto
Letet i mange timer: Da lynet slo ned på Farmen ble valpen Margit så redd at hun rømte til skogs. Camilla letet i mange timer, og fant den sjokkskadde valpen i vannkanten ved kjempehytta. Foto: Alex Iversen
foto
Dyrepasserne: - Jeg ble overrasket over hvor lite de andre brydde seg om dyra, sier Camilla Cox Barfot. Ifølge Camilla var det stort sett hun og Kristian Krubel Djupnes som tok seg av dyrene. Foto: Alex Iversen/TV2
foto
Rolig type: Helt i starten var Camilla Cox Barfot mest sammen med Vidar Helseth og Kristian Krubel Djupnes. Foto: Alex Iversen/TV2
foto
Venner for livet: - Det beste med Farmen er at jeg har fått venner for livet. Her er Camilla sammen med Eunike Hogsrød. Foto: Alex/TV2
foto
Røykepause ved bålet: Camilla har alltid vært guttejente, eller som hun sier selv: - Jeg er en enkel jentejente. Foto: Alex Iversen/TV2