Det viser en oversikt Adresseavisen har utarbeidet i samarbeid med Midtbyen management.

Daglig leder, Rigmor Bråthen, i Midtbyen management mener det styrker Midtbyen at det kommer flere restauranter.

- Flere vil venne seg til å gå ut å spise desto bredere tilbudet av restauranter i byen er. Det er mange bra nye restauranter og jeg mener det gjør Trondheim til en mer urban by, sier Bråthen.

Si hvorfor du #ælsketrondheim her

Hun trekker spesielt frem de nye restaurantene i Kongens gate og ved Torvet.

- Restaurantene rundt Torvet gjør at det blir liv, sier Bråthen.

Hun har ikke hørt at de mer etablerte restaurantene i byen sliter som følge av nyetablering-ene.

- Det etablerte restaurantene må tilpasse seg, men de fleste henger med, sier Bråthen.

LES OGSÅ (PLUSS): Slik endrer boomen av restauranter Trondheim

Spiser mye ute

I solskinnet i Midtbyen koser Markus Fosse, Eivind Grøstad, Espen Ilstad og Tord Aronsen seg. De jobber på Crossfit Trondheim i Midtbyen og nyter godt av det utvidede restauranttilbudet i byen.

- Det er veldig bra at det har kommet nye restauranter. Det gir variasjon, øker kvaliteten på maten og man slipper å spise det samme hver gang. Tidligere har det vært en del restauranter som overpriser maten, men nå er det et bredere utvalg, er gjengen enig om.

- Jeg spiser lunsj ute nesten hver dag, sier Markus Fosse. Han tror at det er flere som spiser ute nå enn tidligere.

- Det er en trend. Det koster mye hvis man skal lage mat hjemme også, sier Fosse.

Les Smakspolitiets restaurantanmeldelser her (Pluss)

LES OGSÅ (PLUSS): Gammelmodig utvalg for den som ikke vil ha kjøtt eller sjømat

- Kvalitet er viktig

TAG er en av de nye restaurantene som forsøker å etablere seg i Midtbyen.

- Det er viktig å levere kvalitet fra starten av og holde det nivået for å lykkes, sier daglig leder ved Tag, Tommy Jacobsen.

Driverne ved Tag merker at ferietiden er over og at det igjen yrer med liv i Midtbyen.

- Jeg tror at et større og bedre tilbud av spisesteder trekker folk tilbake til sentrum, sier Jacobsen.

Det er stor variasjon i de nye restaurantene som åpner, noe kjøkkensjef Andreas Langborg ved Tag mener er positivt.

- Det er bra mat i Trondheim, men det har vært mye av det samme. Det har vært en del pizza, burger og sushi. Det er ikke feil, men jeg tror at det markedet er litt mettet. Derfor er det bra med nykommere, sier han.

- Mer matinteresserte

Jens Röhlinger er daglig leder for Havfruen, en av de veletablerte restaurantene. Han tror at den nye boomen med restauranter viser at byens befolkning er mer ute og spiser. Han frykter derfor ikke konkurransen.

- Jeg er glad for at Trondheim blir mer en restaurantby og for at folk er mer ute. Folk er mer mat-interesserte enn tidligere, sier Röhlinger.

Röhlinger mener det er viktig at de oppdaterer seg for å møte konkurransen.

- Selvfølgelig er det skarp konkurranse, men vi har hatt et oppsving i sommer. Vi må sørge for at vi har en frisk meny for å møte konkurransen. Den må være oppdatert og spennende, sier han.

- Mer penger enn tidligere

Antonio Somma har drevet Ristorantino Italiano i Nordre gate i en årrekke. Han er ikke bekymret for den økte konkurransen.

- Det er veldig positivt at det igjen er et yrende folkeliv i byen, uansett hvilken restaurant de velger. Det er mye å gjøre hos oss. Det er ikke mange nye italienske restauranter som åpner, så vi merker ikke mye til den økte konkurransen, sier Somma.

Han tror at det store antallet nye restauranter i Trondheim er et tegn på at trondhjemmere har mer penger til å spise ute.

- Det er mote at man går på restauranter som pakker maten finere inn og har høyere pris. Ungdom har kanskje mer penger nå enn tidligere, sier Somma.

Her er noen av grunnene til at vi #ælsketrondheim (krever pluss-innlogging):

Trondheim har de beste låtene om sin egen by

Trondheim har et økosystem for nyskaping

Håkon Bleken må bort for å holde ut i hjembyen

Det trondhjemmeske lynnet - gjestfrie, åpne og ærlige

Studentersamfundet - hjertet av studentbyen Trondheim

En verdensmester på hvert gatehjørne

Sesamburgeren - stedet hvor stjernene går for å få en matbit

Kjøkkensjef Andreas Langborg (til venstre) og daglig leder Tommy Jacobsen ved TAG tror trondhjemmere spiser oftere ute. Foto: Morten Antonsen
Markus Fosse (til venstre), Eivind Grøstad, Espen Ilstad og Tord Aronsen synes det er bra at det er et bredere restauranttilbud i Trondheim. Foto: Pål Haugbro