Under Nordens største messe for økologisk mat og drikke i Malmø, ble det i dag arrangert konkurranse for å kåre Nordens beste økologiske kokk.

Helt til topps gikk Håvard Klempe (26), som til daglig er kjøkkensjef på Credo i Trondheim.

- Det var utrolig morsomt å vinne, forteller Klempe på telefon fra Sverige.

Dagen før konkurransen fikk deltagerne utlevert en eske som inneholdt råvarene som skulle benyttes i konkurransen. Ut fra innholdet måtte man planlegge en meny som i dag skulle lages til 6 personer i løpet av 3,5 timer.

Credo-måten

- I tillegg til smak er dommerne blant opptatt av utnyttelse av råvarevarene, forteller Klempe.

Det var Credo-sjef Heidi Bjerkan som ivret for at Klempe skulle delta i konkurransen.

- Heidi er veldig opptatt av økologisk og bærekraftig mat, så den måten å tenke på som denne konkurransen legger opp til, er vi veldig vant med på Credo, forteller Klempe.

Retten som sendte trønderen til topps bestod av en lammefilet med timian. I tillegg fikk dommerne servert tilbehør laget av blant annet sopp, jordskokk, kål og gresskarfrø.