Det er funnet bakterien listeria i et sluk på kjøkkenet i Kunnskapssenteret ved St. Olavs Hospital, melder sykehuset i en pressemelding.

- Vi har svært strenge rutiner rundt kvalitetssikring av mat, og tar jevnlige kontroller i produksjonsmiljøet. Da vi fikk påvist listeria i en sluk i oppvasken på Kunnskapssenteret flere ganger, fikk vi Analysesenteret til å undersøke matvarene vi bruker. Disse undersøkelsene ga utslag på listeria i kyllingkjøtt fra Nortura. Vi har ikke fått melding om at noen pasienter eller gjester er blitt syke, og det er godt å se at systemene våre fungerer som de skal, sier kjøkkensjef ved St. Olav, Gunnar Kvamme i en pressemelding.

Kjøkkenet ble stengt, rundvasket og desinfisert. Kyllingkjøttet er fjernet fra matlagingen. Det samme kjøttet ble også brukt ved kjøkkenet på Kvinne-barn-senteret, og det ble derfor også desinfisert.

- Ble bekymret

Kvamme sier til Adresseavisen at de ser alvorlig på funnet av bakterien.

- Listeria skal ikke være i mat. Det ble funnet i salatkjøtt av kylling, som vi også bruker i salatbaren. Det blir derfor ikke varmet opp slik at bakteriene blir drept. Det er derfor vi ble bekymret, sier kjøkkensjefen.

Følger opp

Listeriafunnet ligger under grenseverdiene for det som er tillatt og regnet som trygt, og det skal ikke være fare for pasienter, ifølge pressemeldingen.

– Dette følger vi nå opp, og regner med å åpne begge kafeene igjen i løpet av tirsdagen. Mattilsynet følger også saken, Analysesenteret er til stede og det vil bli tatt nye prøver, sier Kvamme.

- Under grenseverdiene

Informasjonssjef Ellen Flø Skagen sier at de er orientert om at det er tatt prøver.

- Funnet er under grenseverdiene for det som er tillatt. Dette er ikke et problem for mattyggheten, sier Skagen.

Hun sier at Nortura følger opp saken med å ta ekstra prøver en periode.