Gleder seg: Kristian Strand-Nustad (f.v), Sjalg Hoel, Kristian Simonsen og Marius Thorvaldsen ser fram til å åpne dørene til det nye utestedet på Solsiden i oktober. Foto: Kjell a.Olsen

«Nå legger vi diskusjonen om hvem som er best død, en gang for alle. For fra høsten 2014 slår vi oss sammen», skriver Kristian Strand-Nustad i en pressemelding.

Etter at sjokket har lagt seg, ringer Adresseavisen Strand-Nustad, som bekrefter flyttingen.

– Det stemmer. Nå tar vi med oss kafékonseptet og matserveringen fra Brukbar og tar over driften på Blæst. Vi slår sammen to kulturscener til én, til landets beste scene for konsert og klubb, sier mannen som startet Brukbar i 1997.

Han sier at hovedårsaken til flyttingen er at Brukbar og Supa befinner seg i arealer som er store og dyre. Lokalene på Solsiden skal være mer effektive, og passer bedre til utelivskonseptet de er i gang med.

– Vi har sett på flere lokaler i Trondheim, men Solsiden er et attraktivt område å være i. Spesielt når vi kan slå oss sammen med Blæst. Det nye utestedet vil representere noe nytt i rekka, og jeg tror at Solsiden vil bli styrket av at vi kommer inn og videreutvikler både sceneproduktet og barproduktet på Blæst.

– Vi blir uslåelige

Det nye utestedet vil beholde elementer fra både Brukbar, Supa og Blæst. Uteserveringen og serveringen i første etasje vil være slik den er på Brukbar i dag. «Blackbox»-scenen på Blæst vil fortsatt være et varemerke, men suppleres med det som gjøres i kjellerklubben Supa. Ambisjonene er å skape et nytt felles varemerke, med en identitet som speiler alle tre steder.

– Vi kobler sammen det beste fra begge utestedene, og da blir vi uslåelige. Sammenslåingen har vært i tankene lenge, og nå var tiden inne. Vi tror vi står sterkere sammen, sier daglig leder Sjalg Hoel ved Blæst.

Han understreker at alt det Blæst holder på med av kultur og konserter, skal de fortsette med, men at det blir et annet fokus på dagtid.

– At Blæst klubb kobles sammen med Supa klubb, blir en «killer». I tillegg blir det matservering, noe Blæst ikke har hatt før. Det blir helt suverent, sier Hoel.

Nytt matkonsept

Strand-Nustad beroliger Brukbars faste travere med at utestedet vil ble gjenkjennbart i de nye lokalene. Men maten blir ny.

– Vi har kommet opp med et matkonsept som kommer til å heve øyenbrynene hos folk.

– Hva da?

Han må ta en telefon og sjekke om han kan røpe konseptet, som ikke skal finnes noe annet sted i Trondheim i dag. Så ringer han tilbake.

– Pølser!

– Pølser?

– Ja, det blir hjemmelagde gourmetpølser, hjemmelagd brød og hjemmelagd garnityr. Det er et smalt, men tydelig konsept, og produktet må ikke forveksles med pølser man får kjøpt andre steder. Maten blir av topp kvalitet, sier han og referer til utesteder i København som har satset på gourmetpølseservering med suksess.

Åpner med et smell

Nå oppfordrer Strand-Nustad de som liker Brukbar, Supa og Blæst som de er i dag, til å bruke september godt, og håper folk deretter vil følge etter til Solsiden. Han sier ironisk at nyåpningen i oktober skal forbigås i stillhet, før han ler og lover stor ståhei både når dører stenges ved Prinsenkrysset og når dører åpnes på Nedre Elvehavn.

– Det kommer til å merkes at vi åpner et nytt utested. Bookingansvarlige fra begge utestedene jobber nå iherdig med saken, sier han, men vil ikke røpe hva åpningsfesten kan tilby, og heller ikke hva det nye utelivskonseptet skal hete.

– Vi har diskutert om vi skal finne et nytt navn eller kjøre videre på de to merkevarene vi allerede sitter på. Det må vi bruke litt tid på før vi bestemmer oss.

Strand-Nustad, som også var med på å starte Blæst sammen med blant andre Bård Flikke (Pstereo) og Tor Breivik (AVON lyd) på Solsiden i 2000, er primus motor i dette prosjektet, i samarbeid med Marius Thorvaldsen og Kristian Simonsen (BrukBar/Supa/Pair-a-dice) og Sjalg Hoel (Blæst).

Godt naboskap

Byscenen har ligget side ved side med Brukbar siden 2010, og samarbeidet om en rekke arrangement.

– Byscenen har hatt et veldig godt naboskap med Brukbar siden vi startet. Utover dette har jeg ingen kommentar til flyttingen, sier daglig leder Marianne Øverbø Olsen ved Byscenen.

Nå får konsertlokalet nye naboer. Hvem lokalene er utleid til er foreløpig uklart.