- Til tross for den økte konkurransen har det vært nok et bra år for konsernet. Det har vært en positiv utvikling i medlemstallene, og mer besøk på sentrene, sier daglig leder Hilde Thommesen Holck i 3T.

Regnskapet for konsernet 3T Produkter AS viser at treningssenterkjeden i fjor omsatte for 231,7 millioner kroner, et resultat i overkant av fire millioner bedre enn året før. Samtidig har konsernets driftsresultat gått ned med i overkant av ti millioner, fra 48,9 i 2014 til 39,3 i fjor.

Kostnadskrevende

- Blant annet nyåpningene våre har vært litt mer kostnadskrevende enn forventet, og i tillegg til annet småtteri fører det til at driftsresultatet er blitt litt dårligere. For eksempel det nye senteret i Ilsvika, som har vært en kjempesuksess, ble mye dyrere enn vi hadde planlagt, fortsetter Holck.

I konsernets årsberetning skriver 3T at de merker den store konkurransen etter at det de siste ti årene er blitt etablert en rekke nye aktører i det lokale markedet.

- Vi føler at vi holder stand selv om konkurransesituasjonen er meget skjerpet, men når alt skal være så billig må vi være flinke til å synliggjøre hvorfor det er verdt å betale litt mer, forteller Holck og viser til at 3T er den eneste gjenværende aktøren i Trondheim som er et fullsortements-treningssenter.

Den posisjonen fikk de etter at lavprisselskapet Fresh Fitness tok over Sats og Eliixia sine sentre i Trondheim.

- I tillegg har vi brukt mye penger og mange år på å få til gode sentre, og har lang erfaring med dette. Så jeg synes vi gjør det bra med tanke på konkurransen som har vært de siste årene.

Lurer du på hvor mye trening som skal til for å leve lengst mulig? Da bør du lese denne saken.

- Drar ut og kommer tilbake

Hun forteller om stigende medlemstall til tross for at det koster opp mot det dobbelte å trene der sammenlignet med flere av byens billigste aktører.

- Vi ser at noen av medlemmene våre drar ut og prøver de nye konkurrentene, men jeg sitter også med en følelse av at veldig mange returnerer. Ved slutten av 2015 hadde vi 573 flere medlemmer enn hva vi gikk inn i året med, sier Holck.

Regnskapet viser at det er stor forskjell i lønnsomheten ved de forskjellige sentrene i kjeden. Den gamle traveren på Rosten stikker seg ut i positiv retning med et resultat på nesten 5,4 millioner, mens for eksempel senteret i Levanger leverer et negativt resultat på i overkant av 800 000 kroner.

- På Levanger har vi betalt ned mye på utstyret, og det er nå ferdig nedbetalt, så der vil resultatet bli veldig mye bedre allerede i år. En av fordelene med å være en kjede er at vi kan opprettholde drift på de sentrene som ikke nødvendigvis går så godt. Til en viss grad kan en si det sånn at de store bidrar til å holde de små åpne, men så igjen svinger det fra år til år etter hvilke investeringer som gjøres på sentrene.

Stabilt

Det beste resultatet blant 3T-konsernets datterselskap er det dog 3T Eiendom som står for med et resultat tett opp mot 10 millioner kroner.

- Det er utleieleiligheter, hybler, store og små næringseiendommer som vi leier ut. I tillegg til de sentrene hvor vi selv eier eiendommen og leier den av oss selv, forklarer den daglige lederen.

Estimatene for 2016 viser så langt økonomiske tall på nivå med fjoråret.

- Finanspostene er betydelig bedre for 2016 sammenlignet med 2015 så langt, men totalt ser det ut som vi havner sånn cirka på samme nivå. Det er veldig stabilt, og det liker vi.