- Vi prøvde, men det gikk ikke, sier konsertarrangør Stein Vanebo. Gjennom Trondheim Concerts har han de siste årene arrangert kjempestore konserter i Granåsen og på Sverresborg og booket navn som Bruce Springsteen og Van Morrison. Men han sitter også i styret i musikkbransjefestivalen Trondheim Calling som er en arena for unge og lovende band og artister.

Sammen med Børre Johnsen, tidligere  Universal Music, prøvde Vanebo å overta rockescenen på Solsiden etter at Brukbar/Blæst gikk konkurs mandag denne uken.

Finansiering og restauratør

- Vi har siden mandag prøvd å skaffe kapital og finne en restauratør. Vi fikk finansieringen på plass. Så sent som klokka 15 fredag hadde vi møte med en restauratør som kunne tenke seg å drive sammen med oss. Men to timer senere fikk vi beskjed om at utleier hadde valgt andre til å ta over lokalene.

Vanebo sier han ikke vet hva som kommer, men har fått vite at det ikke er snakk om en musikkscene.

- Vi prøvde, men utleier valgte noe annet. Ingen har gjort noe galt, men Trondheim mangler fortsatt en liten rockescene etter at både Familien og Brukbar/Blæst er borte.

- Trist og uvirkelig

Stein Vanebo forteller at de har fått mye støtte både i utelivsbransjen og musikkmiljøet. Også på Solsiden har mange sagt at de ønsker en scene der fortsatt.

- Akkurat nå er vi litt rådville. Det er veldig trist og litt uvirkelig at Trondheim står uten en liten rockescene.

- Trondheim har jo Byscenen fortsatt?

- Men Byscenen er et stort rom som alle kan leie, det er ingen klubb slik Familien og Blæst har vært. På Blæst var det plass til 200. På Byscenen er det plass til 600.

Mangler scene for de nye

Stein Vanebo har vært med på å lage mimreliste i Adressa over de ti beste Blæst-konsertene. Men han lurer mest på hvor de unge og nye bandene skal spille nå.

- Hvor skal de nye starte nå? Hvor skal neste Highasakite spille? Spør mannen som har jobbet med musikk i ulike roller fra han startet på Ritz på Skansen i 1986.

- Kan det være aktuelt for dere å starte en rockescene et annet sted?

- Det har vi ikke rukket å tenke på. Jeg har ikke rukket å gå i sjokk en gang etter at vi fikk beskjeden om at vi ikke får overta Blæst. Men jeg er fornøyd med at vi på så kort varsel fikk på plass både investor og restauratør, sier Vanebo og legger til at både han og Børre Johnsen er over middagshøyden, og antyder med det at det kanskje er yngre folk som bør starte en ny rockeklubb.

- Blæst var et viktig sted, og søren, vi klarte det nesten. Vi får se hva som skjer på mandag.

- Hva føler du nå?

- Jeg føler at vi har gjort et skikkelig forsøk. Vi prøvde.

LES OGSÅ DEBATTINNLEGGET: Velkommen til pizza og heliumballonger