Torodd Wigum takket med allsang

Årets kulturpersonlighet takket med allsang av Nidelven stille fra Bergen.

Årets kulturpersonlighet feiret prisen med å sang, og det med selveste Bjørn Eidsvåg.

Saken oppdateres.

Torodd Wigum er årets kulturpersonlighet. Han skulle gjerne vært på Rockheim, men hilste fra Bergen. I sin tale takket han  alle som var med på støttekonserten for flyktninger i Vår Frue kirke i september.

Engasjert seg i mye

Dirigenten i TSO har tatt ansvar og engasjert seg i en rekke saker i 2015. Mest synlig var hans store løft rundt støttekonsert for flyktningene i Vår Frue kirke i høst. Wigum samlet artistbyen til et kjempearrangement. Han har også tatt tak i en av vår tids store problemer: netthets og hatmeldinger.

Forsanger Bjørn

Han avsluttet sin tale med oppfordring til allsang. Fra Bergen hadde han med seg bandet Edle Dråper og en forsanger som heter Bjørn. Forsangneren viste seg å hete Eidsvåg til etternavn og ledet allsangen med med en noe treg versjon av Nidelven stille. Det var også tydelig for publikum at dette ikke er en sang Bjørn Eidsvåg har på repertoaret sitt. Han måtte jukse med å lese tekst fra mobilen.

Og på Rockheim kvitterte publikum og nominerte med forsiktig allsang, og jubel og applaus da sangen sluttet med å hei å hei å hå.

På forsiden nå