Snøskredet i Rauma gjorde at SeaKing og redningspersonell måtte ut for å hente ut en person. Foto: Arnt M. Olsen

Politiet i Møre og Romsdal melder i kveld at en svensk mann på 54 år omkom i et snøskredet mellom Kavlisetra og Kyrkjetaket i Rauma lørdag ettermiddag. Han var på tur sammen med en svensk kollega.

Pårørende er varslet.

Det var klokken 17.02 at Møre og Romsdal politidistrikt fikk melding om et an person var savnet etter snøskred mellom Kavlisetra og Kyrkjetaket i Rauma kommune i Møre og Romsdal.

Alle redningsetater ble sendt til stedet, og etter hvert ble det kjent at en person ble funnet, og at det ble jobbet med førstehjelp av både  turfølget og helikoptermannskap som var kommet tilstede. Det skal ikke være mistanke om at flere er tatt av raset.

Klokken 18.54 meldte politiet at personen er hentet ned med SeaKing helikopter, og at de øvrige i turfølget er på tur ned fra fjellet.

- Det var to forskjellige turfølger på fjellet da skredet gikk. Et følge med to personer, hvor den ene ble tatt av skredet, mens et annet turfølge med tre personer ble med i søket etter personen, sier operasjonsleder Leif Bergem-Ohr ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Snøskredet i Rauma gjorde at SeaKing måtte ut for å hente ut en person. Foto: Arnt M. Olsen