Debatt

Det vrimler av dyrevernere i dagens samfunn. Rart at ingen reagerer på dyrplageri på TV

Slik skal det være: Det kan virke som at omplassering kan være en nærmest hellig handling uansett hundens tilstand, skriver innsenderen. Han etterlyser dyrevernerne. På bildet er Tussa som IKKE skal omplasseres. Hun er et eksempel på en frisk og velfungerende hund som her går på musejakt.  Foto: PRIVAT

Saken oppdateres.

Lørdag kveld ble jeg sittende og se på programmet «Solplassen» på TV-kanalen Fem. Solplassen driver med omplassering av hunder, og det er sikkert mange friske og velfungerende hunder som av ulike årsaker kan omplasseres til nye eiere.

LES OGSÅ: Hjelp, vi har fått ulv i melka

I dette programmet så vi at omplassering kan være en nærmest hellig handling uansett hundens tilstand. Vi så en hund som var lam i bak-kroppen slepe seg fram med framføttene, og i tillegg slet den med ukontrollert tissing. Denne hunden skulle altså få et nytt hjem og et godt liv videre.

LES OGSÅ: For mye plast og for få insekter

Denne dyrebehandlingen er selvfølgelig helt meningsløs, hunden burde få slippe lidelsene og blitt avlivet.Men dette «underholdningsprogrammet» viser bare toppen av isfjellet når det gjelder mishandling av gamle og syke dyr i vårt moderne samfunn. Det skulle selvfølgelig vært avlivet mange dyr, i stedet for å omplassere dem til nye eiere som må ta ansvaret for at dyret ikke skal lide unødig.

LES OGSÅ: Nå skal elgen dø

Jeg er sikker på at de fleste dyrleger har gode holdninger til det å behandle eller avlive et sykt dyr, men hvis eieren av ei gammel og syk katt mener at katta må ha samme rettigheter til behandling som et kreftsykt menneske, er det lett å forstå at dyrlegen ikke sier nei takk til å gjøre et forsøk på behandling når fortjenesten er god.

Les også: I år tar hun med minstejenta på jaktJeg har vært bonde og levd et langt liv med alle slags husdyr, store og små, inkludert åtte–ni hunder og et utall katter. Jeg har hatt stor respekt for dyrs helse og velferd, og aldri latt et dyr lide unødig, avliving ble gjort når det var nødvendig.

Den hunden vi så på fjernsynet lever et uverdig liv.

Det vrimler av dyrevernere i dagens samfunn, rart at ingen reagerer på slike ting?

Erik Tofte 
        
            (Foto: Privat)

Erik Tofte  Foto: Privat

På forsiden nå