Kryss i taket, nå får fastlegene mer penger

–  Nå får jeg råd til å melde meg på kurs, smiler Linn Mari Telneset. Hun er fastlege ved Kalvskinnet legekontor. Når politikerne i Trondheim nå setter av en pott på minimum 16 millioner kroner for 2019 og 2020 til kompetanseheving, øyner hun håp for fremtiden.

Gir håp: Forslaget til kompetansetilskuddet Ap og samarbeidspartiene MDG, Sp KrF, SV Pp la frem for fastlegene på Kalvskinnet legesenter gir håp. Fra venstre Birgitte Borelly og Linn Mari Telneset. Bak fra venstre Tor Magne Johnsen, Harald Sundby og Finn Høivik.  Foto: Glen Musk

Etter at det såkalte «trønderopprøret» blant fastlegene har rast i to år, kommer politikerne i Trondheim med penger på bordet. Både de styrende partiene og opposisjonen står nå klar med pengepungen. Fastlegene er glade for at det skjer noe, men mener det må mer til.