Portrettet:

Alene i en leilighet i Oslo skal han håndtere den høyeste arbeidsledigheten siden 1930-tallet

- Det kjennes som om alt ansvaret du har som statsråd, blir destillert ned til ett øyeblikk, én hendelse, sier arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Torbjørn Røe Isaksen  Foto: Tor Stenersen


CV Torbjørn Røe Isaksen


Bor: I Oslo i hverdagene og i Porsgrunn i helgene.

Aktuell: Er som nyslått arbeids- og sosialminister den øverste ansvarlige for at alle som er blitt arbeidsledige som følge av koronakrisen, får pengene de har krav på fra NAV.

Familie:Gift med Henriette Ringnes. Tre barn: Karla (5), Ellef (3) og Aurora (3 mnd).

Bakgrunn: Tidligere kunnskapsminister og næringsminister. Har ledet Unge Høyre, skrevet flere bøker og vært redaktør for tidsskriftet Minerva. Kåret til Norges største unge politiske talent i 2007. Kom inn på Stortinget to år senere.

Leser: Mye og ofte. Både biografier, filosofi, politikk og skjønnlitteratur. Forsøker å lese dikt hver dag. Leser Bibelen på sengen om kvelden.

Hører på: Stor fan av hip hop. Har planer om å bruke isolasjonen til å høre hele Wagners Ringen-syklus.

Ser på: Orker ikke spenning og action nå. Vil se noe som er mest mulig fritt for motstand.


Hvor vanskelig kan det være å intervjue en koronasmittet arbeidsminister i hjemme-isolasjon? Svært vanskelig. Å ringe ham på Facetime er umulig. Torbjørn Røe Isaksen kan på ingen måte gjøre et lengre intervju på telefon. For han må være tilgjengelig. For regjeringen. For statsapparatet. For Norge. Så hvordan snakkes man da? Denne uken ble det frenetisk tekstet forslag mellom en leilighet i Oslo og et hjemmekontor i Bærum: Videomøte i Google meets? Skype? Via Facebook?