Dokumenthaugen i kommunestyret

Saken oppdateres.

Dokumentmengden som ble sendt ut til kommunestyret i Indre Fosen de to siste møtene er ca. 2000 sider, delvis byråkratisk tekst og vanskelige tabeller. Slik er det i de fleste kommuner. Og det er vel meningen at det skal leses? Hvor mye er dette, egentlig? Her er svaret: Det tilsvarer hele bibelen, hele Snorres kongesaga, hele Bygdebok for Rissa, hele biografien om Kong Harald, hele Tatt av vinden og hele Mytteriet på Bounty. Er det rart at mange ikke vil bli politikere?

LES OGSÅ: Vi drukner i sakspapirer

Men hvorfor har det blitt slik? Delvis er det politikernes egen skyld. Stadig etterlyser de bakgrunnstoff, tabeller, vedtatte planer, i tillegg til sakene. Mitt forslag er at saksdokumentene bør inneholde et komprimert innhold om sakene, der essensen er lagt fram. Bakerst i dokumentet kan henvisninger trykkes. Og vi sparer administrasjonen, også.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå