Om raseri på tynt grunnlag, velferdsstatens fremtid, Clubhouse og Woody Allen

Terje Eidsvåg refser kolleger, Siv Sandvik har kastet seg ut i noe helt nytt - og Kari Hovde er innhentet av 50-årskrisa.

Saken oppdateres.

Tidligere denne uka rakk det å koke over for mange, på feil grunnlag:

- Et utall personer raste og hyttet med neven, sier Terje Eidsvåg om debatten som rakk å ta fyr før Språkrådet rykket ut og kunne berolige folket med at de slett ikke ville vrake ordet «nordmann». «Ragebait» som dette har Terje Eidsvåg lite til overs for:

- Det minner jo om noe av det vi rister på hodet over amerikanerne for, sier kulturkommentatoren, som mener både media og enkelte politikere bør gå i seg selv.

Siv Sandvik (til venstre), Terje Eidsvåg og Kari Hovde.  Foto: Skjermdump.

Politisk redaktør Siv Sandvik og kommentator Kari Hovde rakk ikke å hisse seg opp før debatten var avblåst, men debatten om fødeforelder har Siv meninger om. Ellers har hun hatt hodet dypt nede i perspektivmeldingen fra regjeringen de siste dagene.

- Det er nesten litt «ulv, ulv» over det, med stikkord som eldrebølgen og fall i oljeinntekter. Men nå er vi jo mot slutten av eventyret, der ulven faktisk er der!

LEDER: Hvis vi forventer at helsehjelpen skal bli litt bedre enn i dag, må én av tre jobbe med helse om 40 år.

Clubhouse er blitt en snakkis, og mens Siv har kastet seg ut i det - er Terje mer avventende:

- For meg høres dette ut som en digital variant av klubbhuset Harmonien, med mediepersoner og alle som er redde for å virke gammeldagse til å hive seg på i en prøvetest, sier Terje.

Siv derimot, fikk en skikkelig aha-opplevelse der inne. Hør mer om den, og få med deg ukas anbefalinger. Blant annet om den ferske dokumentarserien som gjør Terje enda mer rystet enn vanlig.

Les også: Fatima, Trude, Mats og Arman nye Adressa-spaltister

Kari og venninnegjengen er smått innhentet av femtiårskrisa for tida, og finner trøst i felles skjebne - og en morsom Instagram-konto.

- Vi snakket om at det går jo liksom nedover med oss... Femtiårskrisa begynner å ta kvelertak!

Kommentar: Nå kommer metoo og tar Woody Allen

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe!

På forsiden nå