Skriver filmmanus om Se og Hør-sirkus

Erlend Loe har nettopp skrevet ferdig sin femtende bok. Nå går han i gang med et nytt filmmanus om Se og Hør.

Saken oppdateres.

Erlend Loe leste fra sin kommende roman «Muleum» under Cappelens pressekonferanse i går kveld. Den er formet som en dagbok skrevet av den 18 år gamle Julie, som mister både foreldrene og broren i en flystyrt. Julie blir suicidal, men lykkes ikke i sine forsøk på å gjøre livet slutt. I stedet reiser hun verden rundt med fly.

Boka er annerledes enn alle de 15 bøkene i ulike sjangre Erlend Loe har skrevet tidligere og er ikke dyster, men fandenivoldsk i tonen.

- Sjokkerende bok

Etter pressekonferansen forteller Loe til Adresseavisen at han nå skal arbeide med film en periode framover. En sentral oppgave blir å skrive manuskriptet til en spillefilm basert på Håvard Melnæs{rsquo} «En helt vanlig dag på jobben», der Melnæs forteller om sine oppsiktsvekkende metoder som kjendisjournalist.

- Jeg var først skeptisk til oppgaven, men etter å ha tenkt meg om en stund, fant jeg ut at det kunne bli en morsom jobb. Boka beskriver så drøye arbeidsmetoder og er så sjokkerende at jeg er tiltrukket av å skrive manuskriptet, sier Loe. Han samarbeider om prosjektet med filmmannen Ørjan Karlsen.

Ingen vet nå i startfasen hvordan det vil gå med prosjektet, men boka vakte så stor oppsikt at svært mange vil nok være interessert i å se den filmatisert.

Ellers hadde Erlend Loe gleden av å se Petter Næss{rsquo} filmatisering av sin debutroman «Tatt av kvinnen» i Haugesund sist helg. Han likte det han så, men det var også en underlig opplevelse.

- Jeg synes det er blitt en god film, men ellers var det rart å bli konfrontert med innholdet i noe jeg skrev for 15 år siden. Jeg har utviklet meg en del siden da, sier Erlend Loe.

Han har også levert manuskriptet til filmen «Nord», som foregår i Trondheim og Nord-Trøndelag. Dette prosjektet skal nå gå gjennom de nødvendige instanser i håp om at den blir sikret tilstrekkelig støtte.

 
        
            (Foto: Erichsen, Jarl Fr.)

  Foto: Erichsen, Jarl Fr.

På forsiden nå