Påske i fyr og flamme

Det dårlige påskeværet har ikke plaget ikke Gabriel (7). Han foretrekker nemlig å få flytende nitrogen helt over seg.

Mange har besøkt Vitensenteret i påskeferien. Vi ble med på vitenshow på skjærtorsdag.

Saken oppdateres.

- Ååååååååhhh!

Barna, og noen voksne, som har kjøpt billett til det daglige vitenshowet på Vitensenteret i Kongens gate i Trondheim er mektig imponert. For foran dem har nettopp Brage Eikanger (21) blandet to blanke væsker og fått dem til å lyse rødt i det lille, mørke rommet.

Se video øverst i artikkelen.

Hver dag i påsken gjennomfører 21-åringen, som til daglig studerer kybernetikk ved NTNU, dette showet. Gjennom førti minutter tar han barn og voksne med på en liten reise i vitenskapens verden. Barna får ikke bare se og høre på. Flere får også være med.

En av de heldige når adressa.no er til stede, er syv år gamle Gabriel fra Jeløya som er i Trondheim på påskeferie sammen med familien. Etter å ha sett flere ballonger blåse seg selv opp, har Eikanger begynt å fascinere publikum med flytende nitrogen. Og når han spør om noen frivillig vil få det over seg, er ikke syvåringen vanskelig å be.

Deilig følelse

Og når en annen publikummer spør ham hvordan det er å få væsken som holder en temperatur på cirka 200 minusgrader over armen, kommer svaret kjapt.

- Deilig, sier han og smiler. Til adressa.no sier han etter showet at den deilige følelsen var at det på en måte kilte.

Det dårlige påskeværet har så langt vært god butikk for Vitensenteret som har holdt åpent hver dag i påsken. Når adressa.no er innom er det stinn brakke, og Brage Eikanger forteller at de har hatt godt besøkt hele uken.

- Vi har hatt god hjelp av det dårlige været, sier han.

Fremtidsplanene klare

Og ungene ser ut til å stortrives. Eller som nitrogen-gutten Gabriel sier det.

- Dette er mye morsommere enn å være på fjellet og gå på ski.

Rundt ham nikker brødrene Emre og Iver (begge fem) samtykkende. Kanskje har også vitenshowet til Brage Eikanger tent en liten gnist hos den lille gutten.

- Når jeg blir stor, vil jeg også holde på med sånne ting, sier Gabriel.

Ønsker du å oppleve showet og kanskje få litt nitrogen over deg eller blåse ild som en drag, holder Vitensenteret åpent langfredag og påskeaften.

Spennende: Barna følger spent med når Brage Eikanger gir dem en innføring i vitenskapens verden.
      (Foto: Christine Schefte)

Spennende: Barna følger spent med når Brage Eikanger gir dem en innføring i vitenskapens verden.Foto: Christine Schefte

Iskaldt: Syv år gamle Gabriel smiler spent mens han venter på at Brage Eikanger skal helle flytende nitrogen over armens hans.
      (Foto: Christine Schefte)

Iskaldt: Syv år gamle Gabriel smiler spent mens han venter på at Brage Eikanger skal helle flytende nitrogen over armens hans.Foto: Christine Schefte

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå