Stresser du over karrieren din i ferien? Disse spørsmålene bør du stille deg

Jobbeksperten svarer.

BLANDEDE FØLELSER: Innsender vil ha forandring på jobb og privat, men vil også kutte ut alle tankene og kose seg i ferien.   Foto: Shutterstock

Saken oppdateres.

Våre jobbeksperter svarer på spørsmål om karrière, jobb og ledelse. Still dine spørsmål til jobbekspertene ved å klikke deg inn på en av dem nederst i denne saken.


Spørsmål: Ferien nærmer seg og jeg både gleder og gruer meg. For jeg vet at disse ukene gir meg god anledning til å tenke gjennom karrieren og livssituasjonen min fremover. Jeg vil ha forandring både på jobb og privat, men jeg ønsker også å kutte ut alle disse tankene og bare kose meg i ferien.

Hilsen en som er endringsvillig, men vil skyve på det.

JOBBEKSPERTEN: Mette Manus.  Foto: Privat

Jobbeksperten:

Ferie er viktig, og de fleste møter den med glede. Dette gjelder både ungdom som har lagt et skole- eller studieår bak seg, og voksne som har stått på aktivt gjennom jobb.

Vi trenger alle å lade opp batteriene. Også de arbeidssøkende trenger å koble av fra den ofte tunge prosessen det er å søke jobb.

Reflekter over livet ditt

Folk er forskjellige og gjør derfor forskjellige ting i ferien sin. Økonomi styrer kanskje om du velger å reise og kjøpe deg opplevelser, men alle kan lage seg gode minner selv om det er lite budsjett å bruke.

Uansett livssituasjon, bruk ferien til å reflektere rundt livet ditt. Hvor fornøyd er du med jobben din og hva vil du ha annerledes i livet? Hvordan kan du rett og slett bli mer fornøyd? Hva skal til for at du kan komme tilbake fra ferien og glede deg til å begynne på studier eller jobb? Hva kan du selv gjøre med situasjonen din og hvem kan hjelpe deg?

Det tar tid å nullstille seg etter travle hverdager. Lag ikke stress av å skulle gå gjennom livssituasjonen, men ta deg tid til å tenke gjennom og ha gode samtaler rundt det som tross alt betyr mye alt i livet: din livskvalitet.

Ha en flott og minnerik sommer!

Mette Manus

På forsiden nå