- Et trist og kjedelig kulturhus

Bluesmiljøet frykter for kulturmangfoldet i Olavskvartalet hvis Kjeller'n forsvinner.

Saken oppdateres.

- Olavskvartalet var ment å bli en smeltedigel for kunst og kultur, men hva skjer hvis mangfoldet forsvinner, spør Jan Engen (bildet) i Trondheim Bluesklubb. Bluesklubben har benyttet Kjeller'n i seks år, og stedet har vært viktig for deres suksess, ifølge Engen.

- I disse årene har vi gått gradene fra å være en liten klubb til å bli Norges største med over 500 medlemmer. Norske og utenlandske artister har påpekt at Kjeller'n er et av landets beste steder for blues og beslektet musikk. Nå må vi starte på bar bakke, sier Engen.

Han påpeker at bluesklubben vil få store ekstrautgifter hvis de må arrangere konsertene sine andre steder.

- Alt av teknisk utstyr finnes fast på scenen så vi slipper timer med rigging før og etter konsertene. I tillegg har vi hatt et veldig godt samarbeid med hotellet for å tilby artistene kost og losji, sier Engen.

Han forstår at symfoniorkesteret behøver mer plass, men synes det er leit hvis dette skjer på bekostning av andre musikkmiljøer. Han er redd Olavskvartalet blir et kjedelig sted.

- Et kulturhus for symfoniorkesteret og en og annen revy fra Oslo kan vel knapt kalles et mangfoldig hus. Jeg tror det har vært like mange store musikkopplevelser under gatenivå som over i Olavskvartalet, sier Engen.

På forsiden nå