Skjønt, de fleste vet vel gjerne hvordan det ender.

- Joda, jeg har lest alle bøkene, det vil si i hvert fall to. Så langt er forestillingen helt utrolig bra, mener Bunnpris-sjefen Trond Lykke i pausen.

Anderz Døving, teatersjef på Nord-Trøndelag teater, er en av de 14 søkerne til stillingen som sjef på Trøndelag Teater. I går kveld var han publikum.

- Jeg har et begrenset forhold til Neshovfamilien fra før, men jeg så det forrige stykket og likte det godt. Det er morsomt å se litterært teater, uten at det blir litterært på scenen. "Berlinerpoplene" var ikke akkurat grensesprengende og nyskapende, men underholdende og godt teater. Det regner jeg med dette også blir, sa Døving før forestillingen startet.

- Bøkene bedre

Ikke alle var like entusiastiske som Lykke etter å ha sett første del.

- Jeg liker i grunnen bøkene bedre, sier Marit Eriksen. – Dette ble litt mye prat. Dramatiseringen kunne kanskje vært litt mer levende. Gode skuespillerprestasjonene hjelper på, men noen bøker burde kanskje fått være bare bøker, mener hun.

Eriksen får delvis støtte av Eva Grendahl.

- Jeg synes kanskje det var litt kjedelig scenografi. På den annen side gjør det muligens at skuespillerne trer sterkere fram. Uansett var det fornøyelig hele veien. Danskene var virkelig gode, sier hun.

Happy Ragde

Før det hele braket løs, valset forfatteren selv, Anne B. Ragde, litt mer enn lett hektisk rundt i foajeen. Fra intervju til intervju, med et glass hvitvin i den ene hånden og et knippe billetter i den andre som hun brukte til å vifte ansiktet kjølig med.

- Jeg er veldig fornøyd med resultatet. De har funnet en balanse mellom det mørke og humoren til Krumme. Det er ingen "happy ending", men det er nå livet da. Tone Mostraum gjør en kjempejobb med å få fram kampen med de tunge livsvalgene. Alle rundt henne tar henne for gitt. Det er en ekkel følelse, når du kjemper hardt og ingen ser det.

Ifølge Ragde var Mostraum innsats i Berlinerpoplene sterkt medvirkende til at det i det hele tatt ble en tredje bok om familien på Neshov.

- Jeg skjønte det ikke før jeg så Torunn på scenen, at den historien ikke var avsluttet, sier Ragde.

Nå er den det.

Foto: Glen Musk