Ny direktør ved Kunstmuseet

Pontus Kyander (f.1959) blir ny direktør for Trondheim kunstmuseum. Han kommer fra stillingen som direktør for Sørlandets kunstmuseum i Kristiansand, der han har vært i ett og et halvt år.

Saken oppdateres.Pontus Kyander er fra Finland, er kunsthistoriker og internasjonalt kjent for store kuratoroppgaver og har bl.a. vært kunstkritiker i Sydsvenska Dagbladet og redaktør for to kunstprogrammer i SVT, Sveriges televisjon.

I pressemeldingen fra Museene i Sør-Trøndelag (MiST) sier Kyander at han gleder seg til å ta fatt på jobben.

- Byen har et spennnende miljø for å arbeide med kunst. Den har et kunstmiljø og et intellektuelt miljø gjennom universitetet og Kunstakademiet samt forsknings- og kulturinstitusjonene som er samlet her. Trondheim har et enormt videreutviklingspotensiale i forhold til internasjonalisering.

Siden Randi Lium gikk av som direktør ved årsskiftet har Cathrine Hovdahl Vik fungert som konstituert direktør. 
På forsiden nå