Regissør Hallvar Witzø fra Leksvik var nominert til Oscar i kategorien beste kortfilm med «Tuba Atlantic».

Under utdelingen av prisen i The Kodak Theatre i Hollywood ble det like etter halv fem natt til mandag klart at Terry George og Oorlagh George vant beste kortfilm med «The Shore».

- Jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet til å begynne med. Men det gikk fort over. Jeg var også nervøs, men ble roligere av Edvard (Hægstad, hovedrolleinnehaveren) som satt og gomlet popcorn ved siden av meg, sier Witzø til adressa.no.

Witzø tar nederlaget med fatning og sier han er glad for at han er kommet så langt som han har, skriver NTB.

- Jeg er verken skuffet eller lei meg. Eller jo, jeg er begge deler, men egentlig ikke, på en måte. Å være nominert er noe som jeg for alltid vil være, og reisen filmen har hatt er så fantastisk at det å ikke få selve kremtoppen er ikke en så stor skuffelse som man skulle tro, sier Witzø i en pressemelding like etter utdelingen tidlig morgen norsk tid.

- Jeg er enormt stolt over at vi har kommet så langt. Filmen som vant har jeg sett flere ganger, og jeg synes absolutt det er en verdig vinner, sier han.

Skal feste

Regissøren lover at det uansett skal festes etter utdelingsseremonien i Kodak Theatre.

- Jeg er en stolt nordmann, og nå skal vi feire sammen med alle de andre nominerte. Jeg skal klemme hånden til vinnerne, prisen har de fortjent, men dansegulvet, det skal vi vinne, sier Witzø.

Han sier han er svært glad for støtten han har fått den siste tiden.

- Jeg er også utrolig glad over den enorme entusiasmen vi har fått fra Norge. 93 nordmenn har kommet over fra fedrelandet for å støtte oss. Det er helt utrolig rørende, og spesielt å føle at en hel nasjon har stått bak oss og feiret dette sammen med oss, sier han.

I 07-tiden mandag morgen norsk tid gjør han seg klar for nachspiel hos Elton John, før hele Oscar-kvelden avsluttes på fest hos Moods of Norway hvor venner og familie vil være til stede. Før den tid hadde han minglet med kjendiser og snakket med Steven Spielberg på tomannshånd.

- Hallvar vant uansett

- Vi håpet jo selvfølgelig at han skulle vinne, men vi er ikke skuffet, sier moren Brita Witzø til adressa.no.

Sammen med 93 tilreisende, hvorav 30 er i familie med Hallvar Witzø, har hun fulgt utdelingen fra hotellet Four Seasons i Beverly Hills.

- Vi har sett alle de fem filmene, og så med en gang at «The Shore» var en veldig god film som kunne vinne. Nå skal vi uansett feste og kose oss.

Til NTB sier hun at det ble litt antiklimaks da sønnen ikke vant.

- Men nå skal vi kose oss videre. Hallvar har vunnet uansett.

Vunnet flere priser

Mange hadde «Tuba Atlantic» som forhåndsfavoritt, men selv om filmen ikke gikk til topps har Witzø og resten av teamet bak gjort det klart at de har oppnådd mye mer enn forventet med eksamensfilmen fra Filmskolen i Lillehammer.

- For meg som regissør har vi allerede kommet lenger enn hva jeg i mine villeste fantasier hadde trodd vi skulle få til med filmen, har Witzø tidligere uttalt.

For filmen har han tidligere vunnet blant annet «student-Oscar». Tidligere i februar gikk også filmen til topps i filmfestivalen Clermont-Ferrand i Frankrike.

Foto: Rune Petter Ness
Tommelen opp: Hallvar Witzø i bilen på vei til Hollywood. Foto: Rune Petter Ness
Det ble med Oscar-nominasjon for Hallvar Witzø. Her avfotografert før selve utdelingen begynte. Foto: Rune Petter Ness