- At vi får være på Oscar er helt surrealistisk og denne kjolen er bare helt fantastisk, sier Kyed som har skrevet manuset til Oscar-kandidaten "Tuba Atlantic".

Kyeds bunad fra Øst-Telemark ble liggende hjemme i Norge da hun fikk tilbud om å bære en lekker kjole designet av Nina Skarra.

Prøvde 15 kjoler

Skarra er ikke veldig kjent i Norge, men har blant annet designet mange av kjolene til kronprinsesse Mette-Marit.

- Det var bladet Det Nye som laget en reportasje der de stylet meg og kledde meg i 15 ulike designerkjoler. Valget falt på denne fra Skarra, den er helt nydelig, sier Kyed som selv ser ut som en filmstjerne.

Isblå kjoledrøm

Sammen med filmens produsent Gudrun Åustli ble hun stylet av en amerikansk stylist på toalettet på hotellet i Beverly Hills hvor det norsk forspillet til Oscar foregår.

Austli brukte en halv dag på å lete etter en kjole i Oslo før hun dro til Los Angeles i begynnelsen av februar.

- Til slutt falt valget på denne isblå kjolen av den norske designeren Sadoni, sier Austli.

Gnagsårplaster: Regissør Hallvar Witzø er føre var, og tar på gnagsårplaster før festen starter. - Dette er nye Hugo Boss-sko, og for en enkel mann fra Leksvik er Hugo Boss nærmeste mannen med ljåen, ler Witzø. Foto: Rune Petter Ness
Styling på toalettet: Manusforfatter Linn-Jeanethe Kyed og produsent Gudrun Austli får profesjonell styling av stylist på toalettet på Oscar-forspillet. Foto: Rune Petter Ness