Trønder nominert til tegneseriepris

For første gang ble de nominerte offentliggjort i Trondheim.

Saken oppdateres.

Norsk tegneserieforum inviterte lørdag ettermiddag til «Serietreff» på utestedet Familien i Trondheim sentrum. Anledningen var offentliggjøringen av de nominerte til Sproingprisen. Sproingprisen deles ut hvert år for å fremme kvalitet, bredde og interesse for tegneserier i Norge. Dette var første gang de nominerte ble offentliggjort utenfor Oslo.

Savner tidsskrift

Til tross for et elendig oppmøte på bare syv publikummere, holdt innledere og tegneserieeksperter Morten Harper, Øyvind Holen og Knut R. Knutsen en grundig debatt om norsk litteratur om tegneserier.

De tre var skjønt enige om at Tegneserie-Norge mangler et godt tidsskrift, og at det definitive verket om norske tegneserier ennå ikke er kommet ut.

Trondhjemmer nominert

Størst spenning var det knyttet til offentliggjøringen av de nominerte til Sproingprisen. Det ble gjort etter pausen i programmet tidlig lørdag kveld.

Da spenningen ble utløst, viste det seg at Arne Bye fra Trondheim er blant de nominerte til prisen som deles ut under Oslo Comic Expo i juni.

Bye er nominert i klassen «norsk» for albumet «Mira:Atten» som kom ut i fjor. Albumet er basert på Byes stripe som tidligere er publisert i Arbeideravisa, Trønder-Avisa og Avisa Nordlys.

Bye var strålende fornøyd.

- Hadde jeg visst at jeg kom til å bli nominert, hadde jeg ikke kommet, sa han kledelig beskjedent.

28-åringen kunne ikke annet enn innrømme at han syns det var litt fortjent.

- Historien om Mira er helt klart det beste jeg noen gang har laget, sa Bye.I tillegg til Arne Bye, er følgende serieskapere nominert i klassen «norsk»:

Lars Fiske og Steffen Kvernland for «Kanon 4».

Odd Henning Skyllingstad for «Jordelangs med Kolbein».

Jason og Fabien Vehlmann for «De 100 000 dødes øy».

Børge Lund «Lunch – 2011-årgangen».Disse er nominert i klassen «debutant»:

Ida Eva Neverland for «Born like an artist».

Johann S. Grimstvedt for «De andre».

Børge Lund for «Lunch – 2011-årgangen».

Les intervju med Sproing-nominerte Arne Bye i mandagsutgaven av Adresseavisen

 
På forsiden nå