Hans Rotmo mener at det blir feil å analysere et verk når bare første kapittel er servert. For ifølge Rotmo kan publikum forvente seg verre ting fra hans kant.

- Det kommer mer som er mye verre, så det er litt dumt av dere i mediene å bruke opp alt kruttet med en gang, sier Rotmo.

Han antyder at han og Trossetrua band slipper nytt musikkmateriale til høsten i form av en nettbasert musikkutgivelse.

- Men hvis jeg blir politianmeldt for rasisme, kan det jo ta sin tid.

- En filleting

Adresseavisen skrev i går om tekstforfatter Idar Lind som er skuffet over Rotmo, og mener det tekstfaglig går nedover med ham. Lind mener imidlertid at Rotmo har hatt den samme direkte og rabiate formen i mange år allerede. Rotmo sier han ikke blir såret av Linds analyse.

- Jeg er vant med å bli kritisert og dissekert. Da Heimevernslaget ble etablert, fikk jeg høre at det gikk nedover med meg. Men så kom «Vårres jul», som ble bejublet, og dermed pekte pilen oppover igjen, illustrerer Rotmo.

- Likevel synes jeg det er dumt av Lind å analysere et verk og en karriere på bakgrunn av én sang. Den er en filleting i den store sammenhengen og det blir som å dømme en dyktig skihopper for det ene, dårlige hoppet han gjorde. Dette er slett ikke noe innvandrerprosjekt.

Musikeren og forfatteren peker på at platen «Six pack vol. 1 – Norge» er en del av et større, kunstnerisk prosjekt.

- Dette er en del av noe større, og derfor er det dumt at det blir dømt på bakgrunn av en låt som bare er en del av scenografien.

- Forhåndssensur

Rotmo synes kritikken i kjølvannet av albumet og teaterstykket «Bønder i solnedgang» var mer ubehagelig. Tematikken er bonden som er degenerert av trygd, innavl og kjemikalier.

- Likevel synes jeg det er ille at teatersjefen ved Trøndelag Teater bedriver forhåndssensur og nærmest legger ned yrkesforbud. Det minner om Aserbajdsjan og det Hans-Wilhelm Steinfeld omtaler som et «problematisk demokrati».

Han sikter til teatersjef Kristian Seltuns utsagn om at det per i dag er uaktuelt å sette opp et stykke av Rotmo på Trøndelag Teater. Teatret har tidligere spilt to Rotmo-stykker, «Bønder i solnedgang» og «Trekkspillkrigen», som begge var publikumssuksesser.

- Dette er en del av noe større, og derfor er det dumt at det blir dømt på bakgrunn av en låt som bare er en del av scenografien, sier Hans Rotmo om kritikken. Foto: Nils H. Toldnes