LABAN - LILLE ANNAS FAVORITTER Regi: Lasse Persson, Alicja Jaworski, Karin Nilsson Norske stemmer: Laila Goody, Maria Elvebakk Saidi, Trond Brænne

Lille Anna og hennes Lange Onkel skal se film. Lille Anna vil se sine fem favorittfilmer med det lille spøkelset Laban og vennene hans. Men siden Lange Onkel er redd for spøkelser tør han ikke se på selv om Lille Anna sier at det overhodet ikke er farlig. Sammen med Lille Anna får vi gjenoppleve spennende eventyr og sprell med Laban, Labolina, Lilleprins Bus og alle de andre på slottet «Godmorgensol». Til slutt skjønner til og med den redde Lange Onkel at filmene ikke er skumle.

Og kanskje er det akkurat det som er problemet med filmen, at det ikke er noe skummelt i det hele tatt. For riktignok er dette en film som er beregnet på de aller minste barna, men selv de synes det er spennende med det skumle og rare. Jeg tror de hadde tålt mer av scenene der det er tilløp til å bli skummelt, som når det dukker opp monstre. Men monstrene forsvinner så fort at vi knapt rekker å registrere at dette er noe vi skal gispe av.

Det er selvsagt søtt at spøkelser er snille og at monsteret viser seg å være den lille, snille hunden Rufus. Og det er lett å identifisere seg med Laban og Labolina som ikke klarer å vente med å prøvesmake kokosbollene, og som ender med å prøvesmake alle. Og det fordi det allerede har vært noen voksne spøkelser der og prøvesmakt så mange kokosboller at det er veldig få igjen. Snilt, sjarmerende og menneskelig, men altså ikke spesielt spennende. Det er lett å forvente spenning, i og med at det tross alt handler om spøkelser.

Laban - Lille Annas favoritter: Det er tilløp til «skumle scener» i den nye Laban-filmen, men det kunne med fordel vært ennå flere, ifølge vår anmelder.