Inga Berit Lein (33) var en av deltakerne i «Jakten på kjærligheten» på TV2 i 2004. Nå ti år etter gjør hun comeback i tv-serien «Bønder i By'n», melder TV2 som i dag lanserte sitt høstprogram.

- Det har vært artig, utfordrende og lærerikt. Nå får jeg mulighet til å hjelpe andre, sier Lein som er i Bergen i forbindelse med lanseringen. Hun takket ja til å delta i programmet fordi hun syntes konseptet var interessant.

Folkelig og forståelig

Sammen med ordfører i Gjerdrum kommune, bonde Anders Østensen, og økobonde Ingvald Erga skal Lein lære byfolket sunt bondevett, gjennom planting av grønnsaker og foredling av mat. Serien går over åtte episoder der åtte utvalgte byfamilier fra østlandsområdet skal få hjelp til å avle opp høner, dyrke grønnsaker, partere dyr og bygge drivhus.

-Det har vært utfordrende i den forstand at jeg ikke er ekspert i noen ting, men kan litt om alt. Samtidig skal det være et folkelig og forståelig program. Kanskje klarer jeg å formidle kunnskapen på en måte slik at alle forstår, sier Lein, som likevel er glad hun har en del år som bonde og avløser bak seg.

- Har lært mye

-Jeg tror trønderfamiliene kan lære litt, de også. Selv om jeg er bonde har jeg lært mye gjennom programmet. Jeg håper og tror det blir et informativt og koselig program, sier Lein.

«Bønder i By'n» har premiere 28. august.

Ellers på TV2 blir det gjensyn med blant annet «Farmen», «Torsdag kveld fra Nydalen» og «Senkveld», i tillegg til en jubileumssesong av «Skal vi danse» (med Roar Strand og Idar Vollvik) og tidenes største «Idol»-satsing.

Av nysatsinger kan vi nevne humordramaserien «Meglerne» med Truls Svendsen i en helt ny rolle, og det TV2 kaller Norges frekkeste talkshow, «Dritseint med Edel» med Henriette Steenstrup.

Fladen leder Idol Jr

For første gang vil TV2 også sende en mini-utgave av «Idol», «Idol Jr». Der vil barn få muligheten til å vise seg frem for dommerne Sandra Lyng Haugen, Aleksander Denstad With, Alejandro Fuentes og Margaret Berger. Programleder er Ida Fladen.

Serien er omstridt og er blitt kritisert av forskere som kaller det «et sjansespill med barnas sinn».

«Født i feil kropp» hadde premiere i går og forteller historien til et knippe personer som er i ulike faser i forhold til det å skifte kjønn.

«Idol» startet allerede denne uken, med programleder Stian Blipp og Kurt Nilsen, Tone Damli Aaberge, Gunnar Greve og «Dansken» i dommerpanelet. Ifølge TV2 har dette vært tidenes mest omfattende audition-runde, der to av programmene tar for seg auditionen i Trondheim.