Åpen for eget program igjen

Til tross for noen tomme trusler fra surpomper, har responsen i kjølvannet av Are & Odins gjenforening vært overveldende positiv.

Sammen igjen: Tidligere «partners in crime», Klaus J. Sonstad og Are Sende Osen, er sammen på lufta igjen for første gang på ti år. De er henholdsvis vikar og supervikar i NRK P1-programmet «Lønsj». Her er de avbildet i forbindelse med et show i Frimurerlogen i fjor. 

Saken oppdateres.

I dag ble radioparet Are Sende Osen og sauebonden Odin, alias Klaus J. Sonstad gjenforent på radio ti år etter P3-suksessen «Are & Odin».

Vikarer i «Lønsj»

Osen er hyret inn som vikar til å lede formiddagsprogrammet «Lønsj» i NRK P1 i seks uker, fordi programlederne Rune Nilson og Torfinn Borkhus holder på med innspillingen av NRK-serien «Ikke gjør dette hjemme». Osen har i neste rekke hentet inn et knippe dugelige folk som medprogramledere. Blant annet har han fått med seg sin gamle makker Sonstad/Odin som vikar denne uken, og responsen etter første sending har vært strålende, forteller Osen.

- Til tross for noen tekniske problemer mot slutten av sendingen, hvor jeg greide å slå av hele datasystemet, gikk første sending kjempebra. Og til tross for noen få surpomper av noen P1-lyttere som synes dette blir for tullete og truer med å gå over til P2, har responsen vært overveldende positiv, sier programleder Are Sende Osen.

NSB og Mussolini

Han bedyrer at duoen på ingen måte har moderert seg selv om de befinner seg i «voksenkanalen» P1.

- Nei, vi klemte bare til slik vi gjorde for ti år siden. Blant annet drøftet vi både landbruksoppgjøret, som sauebonden naturlig nok er opptatt av, og forsinkelsene hos NSB. I motsetning til den blåblå regjeringen, greide Mussolini å få togene til å gå presis i Italia. Diktatoren henrettet nemlig lokførere som ikke greide å følge timetabellen. Vi presenterte også nye sanger - en om pollen og en om NSB - i samarbeid med pianist Åsmund Flaten, refererer Osen.

Radarparet hadde suksess for ti år siden med «Are & Odin» som ble sendt i ungdomskanalen P3 fra 2002 til 2005. Programmet mottok flere priser, men lillejulaften 2005 var det slutt. Siden har de kun hatt et par ørsmå opptredener sammen, og det er først denne uken at det kan kalles en gjenforening.

Opp til ledelsen

- Det føltes veldig bra å være i radioen med Klaus igjen. Det er hele ti år siden sist, men det føltes mer ut som det bare var ei helg siden.

- Er det aktuelt for dere å lage et eget radioprogram igjen?

- Det er absolutt ikke uaktuelt, vi er åpen for det. Ledelsen får bare komme med en forespørsel, så skal vi selvsagt vurdere det. Det var i hvert fall kjempeartig i dag, sier Are Sende Osen.

Ragde og Sørbø

Odin er vikar sammen med supervikaren denne uken, samt i uke 24. Neste uke er det Lars Nilsen, kjent stemme i P2-programmet «Studio Sokrates» som er makker. Videre har Osen fått med seg forfatter Anne B. Ragde, samt velkjente NRK-stemmer som Kari Sørbø (P1 Pluss), Grete Strøm (P3) og Per Olav Alvestad, kjent fra blant annet «Newton» og «Schrödingers katt».

I hine hårde dager: Are Sende Osen og Klaus J. Sonstad hadde suksess med P3-programmet «Are & Odin» i årene 2002-2005. Siden gikk de hver til sitt, men er denne uka gjenforent i «Lønsj» i P1. 

I hine hårde dager: Are Sende Osen og Klaus J. Sonstad hadde suksess med P3-programmet «Are & Odin» i årene 2002-2005. Siden gikk de hver til sitt, men er denne uka gjenforent i «Lønsj» i P1. 

På forsiden nå