Den gule vinylsingelen er trykt opp i 800 eksemplarer og følger med omtrent en tiendedel av bladene som kommer i salg fra og med torsdag.

På baksiden av singelen er det en helt ny studioinnspilling av Knutsen og Ludvigsens «Hei ny dag», fremført av DumDum Boys' alter ego Racer.

I tillegg er det i 100 av bladene lagt ved en gul(l)-billett som gir rett på en ekslusiv premie Øystein Dolmen selv har laget.

Som et eksklusivt lotteri

- Hele utgaven vår er som et lotteri denne gangen, med Øystein Dolmen som direktør. Det blir spennende for kundene våre, sier Erlend Paxal, daglig leder for Sorgenfri.

Sorgenfri har gjennom årene gitt ut flere plater sammen med bladene. I form av samleplater, «Sorgenfrie øyeblikk», og nå sist en vinylsingel med Motorpsycho, «Toys».

«Gamle, gule plata med Beach Boys» ble opprinnelig utgitt på albumet «Ned med Nidaros» i 1975, under navnet Bakklandet Bassangforening.

- Det er morsomt å gi ut noe eksklusivt. Det er 40 år siden låta ble utgitt, og ideen er at singelen skal se ut som de platene Knutsen og Ludvigsen synger om i låta. I tillegg stiller Racer opp med en coverlåt som de spilte da Knutsen og Ludvigsen ble innlemmet i Rockheim Hall of fame, men i en helt ny innspilling, sier Paxal.

Historie med DumDum

Sorgenfri har et lengre intervju med Sola Johnsen fra DumDum Boys og Øystein Dolmen der de ser seg tilbake og flirer mye.

- Da Knutsen og Ludvigsen var uvenner på 1990-tallet, covret Racer «Er det nødvendig å være så sint». DumDum var lei seg for at de to kunne bli dårlige venner. De holdt opp et slags speil, og det bidro til at de la det bak seg og ble gjenforent. De fikk en del artige opptredender de siste årene, før Lorentzen døde, sier Paxal.

Dolmen: - På tide

- Det er bra at noen fant på å gjøre dette. Det var egentlig på tide, sier Øystein Dolmen.

Han synes Sorgenfri har vært flinke til å bruke lokale artister, og kaller det en ære å få være med på prosjektet.

- Og så er det stas å bli utgitt sammen med Racer. Jeg fikk skikkelig bakoversveis da de fremførte versjonen under Rockheims Hall of fame i fjor. Det er artig at vi kan ta tak i låtene til hverandre og snu dem i andre retninger. Racer kan lage gull av hva som helst. Jeg er helt nesegrus, det må jeg si.

Dolmen er også aktuell med filmen «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin» som hadde premiere sist helg. Kritikkene har vært gode, og over 40 000 så filmen i åpningshelga.

- Det er kjempeartig, veldig morsomt. Det har vært en lang, spennende og artig prosess å få være med å lage filmen. Animasjon er en kunstart, og det har vært voksenopplæring for meg. Jeg har gått rundt og glist når jeg har jobbet sammen med dem, sier Dolmen.

- Kan du røpe hva finnerne av gul(l)-billetten får?

- Nei, det er veldig hemmelig. Men hemmeligheten er veldig stilig altså, ler Dolmen.

Utgis på Crispin Glover

Plateutgivelsen er et samarbeid med Torgeir Lund og hans Crispin Glover Records.

- Det er Torgeir Lund som sørger for at vi får til alt dette. Han kommer til oss med helt ville ideer, men leverer alltid. Sola Johnsen har kalt ham den siste idealisten i platebransjen, sier Paxal.

Da Sorgenfri ga ut Motorpsycho-singelen «Toys» i august i fjor, betalte enkelte femdobbelt for å sikre seg platen.

- Noen blader ble nok bydd opp litt, men de fleste ble solgt til vanlig pris. Det var et større problem at de ble videresolgt på nettet i etterkant til veldig høye priser. I utgangspunktet koster bladet 100 kroner som det alltid gjør, sier Paxal.

Det nye Sorgenfri er det 73. i rekken. Der kan du lese et portrettintervju med Avant Garden-sjef Per Ananiassen. Trond Ola Tilseth har skrevet en sak om all elendigheten som har foregått rundt Nidelva. Det er en sak fra Kuhaugen, og en bildeserie med veggmalerier fra krigsområder. Ikke minst er det en matsak om viltvoksende pepperrot i Trondheim.

- Hele utgaven vår er som et lotteri denne gangen, med Øystein Dolmen som direktør. Det blir spennende for kundene våre, sier Erlend Paxal, daglig leder for Sorgenfri. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
I 100 av bladene er det lagt ved en gul(l)-billett som gir rett på en ekslusiv premie Øystein Dolmen selv har laget. Foto: SORGENFRI
Oktoberutgaven av Sorgenfri er i salg fra og med torsdag. Foto: SORGENFRI