Festen er i gang. Disneymedley og folkemusikk møtte publikum som hadde tatt turen til «Dødens dal» og Ukas promenadekonsert i kveld.

-Vi ønsker å nå ut bredt denne gang, alle er velkommen til Uka, ikke bare studenter, sier Ukesjef Gjertrud Hole Kjøstolfsen som sammen med 1700 andre frivillige står bak Uka-15. Kveldens konsert var utsolgt i forkant og rundt 3000 hadde sikret seg billetter til den om lag to timer lange konserten.

SE BILDESERIE: Her er noen blinkskudd fra startskuddet til Uka

Konsert først, så ukenavn

Samfundets symfoniorkester, Trondhjems studentersangforening, Trondhjems kvinnelige studentersangforening, Pirum, og Strindens promenadeorkester står for de musikalske innslagene under konserten. Etter konserten er det avduking av Uka-navnet, forteller Kjøstolfsen, kledd i svart gallakjole med rødt banner for anledningen.

- De siste årene har det vært menn som har stilt i kjole og hvitt, mens jeg måtte på leting for å finne den riktige kjolen til denne anledningen, smiler ukesjefen som har sett frem til denne dagen i halvannet år.

- Vi har lagt opp til et variert program der vi har jobbet med et bredt program. Tanken er at mange skal like mye og alle skal like noe. Det er et varmt kulturprogram der vi har forsøkt å nå ut til hele byen. Og alle skal vite at de er hjertelig velkommen, selv om dette er en studentfestival.

Bredde i programmet

Lørdag har ukerevyen premiere, fredag er det klart for Roast, et humorshow med blant andre Stian Blipp og Line Nelvik. Ellers spenner programmet fra Prodigy til Matoma.

- Matoma har vært trondheimsstudent og var med som dj under forrige Uka, og nå skal han spille i teltet i «Dødens dal», sier Kjøstolfsen som leder en middels stor bedrift med dette arrangementet.

NTNU-rektor Gunnar Bovim var blant de mange tidligere studentene som hadde tatt turen til kveldens promenadekonsert.

Studentergalla

- Dette blir stas, vi har kommet løpende i regnværet for å få med oss dette. Dette er jo en av de virkelig store attraksjonene i Trondheim, det at vi har Uka med et så stort engasjement fra så mange, sier Bovim som håper å få med seg flere av arrangementene under Uka.

Ukestyret hadde pyntet seg og stilte gallaantrekk i kveld.

- Vi har kjøpt nye kjoler til denne anledningen og det er ikke tilfeldig valgt. Dette har vi ventet på lenge, og da må man anskaffe seg noe nytt, sier Synne Solli som er kultursjef for Uka.

Uka varer til og med søndag 25. oktober.

Stappfullt i teltet: Promenadekonserten i teltet i Dødens dal var helt utsolgt. Omlag 3000 hadde sikret seg billett til konserten med alt fra folkemusikk til klassisk. Foto: Glen Musk
Ukestyret gallapyntet: Fra venstre kultursjef Synne Sollie, redaktør, Christina Kleppestø, næringslivsjef Janusha Baheerathan, administrasjonssjef Nina Sølsnes og pr-sjef Fridtjof Glorvigen. Foto: glen musk
Uka braker løs: NTNU-rektor Gunnar Bovim og ukesjef Gjertrud Hole Kjøstolfsen er festkledde og klare for promenadkonserten. Foto: glen musk