Studenter, tidligere studenter, frivillige og musikkglade har ventet lenge på oktober og Uka. Nå er ventetida over, og her er noe av det du kan få med deg under åpningshelga.

En kjendis skal grilles

Stian Blipp. Bergenseren har markert seg som en jovial, selvsikker, dansende og beatboxende programleder med glimt i øyet. Kanskje er «damemagnet» også på sin plass i denne beskrivelsen. Fredag kveld skal programlederen som har ledet blant annet «Norske Talenter», «Verdens Rikeste Land», «Idol» og «Torsdag kveld fra Nydalen» få gjennomgå.

Konseptet «roast» kommer opprinnelig fra USA. En heldig (eller uheldig?) hedersgjest får servert en blanding av humoristiske fornærmelser, ros og pinlige historier om seg selv fra et panel bestående av mennesker som kjenner personen godt. Hvem skal grille Blipp i Dødens dal? Den oppgaven får Lene Alexandra, Dag Sørås, Rasmus Wold, Leo Ajkic, Live Nelvik og Steinar Sagen, og Norges roast-ekspert Yngve Skomsvoll skal lede seansen. Så vil det vise seg om Blipp blir rød og varm om ørene, eller om han klarer å sparke like godt tilbake. Deltakerne i panelet har jo noen skjeletter i skapet de også.

Roast er noe av det Uke-sjef Gjertrud Hole Kjøstolfsen gleder seg mest til, og det er fortsatt ledige billetter igjen til «Roast av Stian Blipp» fredag kl. 19.00.

Ukerevyen

Lørdag har Ukerevyen bypremiere i Storsalen klokka 19.00. Norges lengstlevende studentrevy er selve grunnsteinen i Uka, og årets revy er nummer 50 i rekka. Adressa.no har tidligere snakket med instruktørene Andreas Ven Langø og Erik Bauck Bårdstu som mener de har laget en dagsaktuell revy som er sjarmerende, varm og uten pekefingre. På scenen står ti skuespillere og de skal holde det gående gjennom hele Uka-perioden. I tillegg til de 26 offentlige forestillingene, er det tre prøveforestillinger for dem som arbeider med Uka.

Det er fortsatt ledige billetter, også til premieren.

LES OGSÅ (PLUSS): Uka flytter inn i gammelt bilverksted

Action Bronson

Action Bronson var den første artisten Uka slapp, og på søndag står rapperen på scenen i Storsalen. 31-åringen fra Queens har blitt framsnakket av både Pitchfork og New York Times, og han har samarbeidet med artister som Mac Miller, Joey Badass og A$ap Rocky. Ariyan Arslani, som han egentlig heter, startet å rappe seriøst i voksen alder. Mannen som tidligere jobbet som kokk, er i dag kjent for sine underholdende liveshow. Kanskje er han ny i gamet, men han har allerede rukket å få mange fans i Norge etter flere intime konserter i hovedstaden. I fjor skulle også Trondheim bli bedre kjent med rapperen, men på grunn av sykdom avlyste Action Bronson sin gig under Pstereo. Nå er muligheten til å oppleve den amerikanske rapperen med det røde skjegget her igjen. Kanskje ikke rart konserten er utsolgt.

Spennende navn på Knaus

Hver kveld gjennom helga får du spennende konsertopplevelser med på kjøpet av inngangsbilletten til Samfundet. Fredag er det danskene i bandet Blaue Blume som spiller på Knaus. Artpop-kvartetten ble dannet i 2010, og i 2014 sikret deres første ep, «Beau & Lorette», guttene spillejobber på festivaler som Roskildefestivalen og The Great Escape i England. I oktober slipper de sitt debutalbum «Syzygy».

Lørdag tar Frances Wave over stafettpinnen. Trondheimsbandet beskriver musikken sin som pop, rock og drømmende psychedelia. Tidligere i september ble bandet Ukas Urørt og deres singel «Black Star» er listet på P3. Trondheim Calling har sluppet navnene på fem av bandene som spiller på festivalen i februar, og Frances Wave er ett av dem. Hvem de fire andre bandene er kan du lese mer om her.

Søndag er satt av til Sinsenfist. Hiphopgruppa stiller med et stort liveband når de spiller på Knaus. Musikken krysser flere sjangre, og ifølge de seks medlemmene er de inspirert av alt fra The Roots og Brian Wilson til Egil Olsen og Jurassic 5. Interessant blanding? Det er bare én måte å finne ut hvordan det lyder.

Arif starter festen

Hvis du vil kan du starte festen allerede i kveld. Arif holder konsert på en scene som burde gi han gode minner. I kveld tar han med seg artistkompisene Philip Emilio og Unge Ferrari til Storsalen, i 2013 vant han Urørt på samme scene. Den gang var dommer og P3s musikksjef Mats Borch Bugge over seg av begeistring.

- Det er en ære å ha tatt imot dette barnet. Det puster og det lever. Vi har en ny stjerne, sa Bugge da Arif, som den gang kalte seg Phil T. Rich, ble kåret til årets Urørt.

Konserten får du med på kjøpet av inngangsbillett til Samfundet.

Konserten med Action Bronson i Storsalen på søndag er utsolgt. Foto: Pressefoto
Årets Ukerevy er den 50 i rekka og på lørdag har den bypremiere. Foto: Martin Andersen