- Det var flott, for et fantastisk hus, sier Åge Aleksandersen etter å ha holdt sin første konsert i Kimen kulturhus i Stjørdal.

Onsdag kveld holdt Åge & Sambandet og Trondheim symfoniorkester (TSO) sin første konsert i kulturhuset som åpnet 21. august. Fra scenen var opplevelsen positiv.

Fredag tar Aleksandersen med seg Trondheim symfoniorkester til Namsos. Det synes artisten er stas siden symfoniorkesteret ikke har spilt i hans fødeby siden 80-tallet.

Se billedgalleri fra konserten øverst i saken.

God akustikk

- Alle de tekniske fasilitetene er fine og akustikken er helt nydelig, sier Aleksandersen, som hadde valgt en løsning med et stående publikum framfor det mer tradisjonelle kulturhusoppsettet med stolrekker.

I salen sto 500 publikummere, og Aleksandersen fikk inntrykk av at de var like fornøyde som aktørene på scenen.

- Etter konserten fikk vi høre fra salen at lyden var optimal. Det akustiske mellom symfoniorkester og band var helt problemfritt, forteller Aleksandersen som i forrige uke også fikk prøvd ut Bodøs nye kulturhus, Stormen.

Aleksandersen har blitt glad i å utvide bandet sitt. På konsertene i Stjørdal og Namsos har han med seg hele 60 musikere, og i sommer turnerte han for første gang med en blåserekke. Du kan høre hvordan det hørtes ut her.

Det blomstrer

- Det er fantastisk å se hvordan man flesker til med nye kulturhus rundt omkring. Min erfaring er at der det bygges nye kulturhus, der blomstrer kulturlivet, sier Aleksandersen.

Artisten mener store kulturhus, som Kimen i Stjørdal og Stormen i Bodø, er avhengige av at de er bemannet med dyktige folk.

- Et kulturhus står og faller på at menneskene som er ansatt der, kan jobbene sine. Vår opplevelse er at begge steder var profesjonelt bemannet. Bedre kan det ikke bli, sier han.

Satte fyr på publikum

Onsdag kveld fikk konserten en plutselig pause da brannalarmen gikk allerede under andre låt. Aleksandersen ler godt av avbrytelsen.

- Vi var midt i en hysterisk versjon av «Min Dag» da alarmen gikk «uh-uh-uh», forteller Aleksandersen.

Hvordan høres en «en hysterisk versjon av Min Dag ut?». Kanskje kan dette opptaket fra Åge, Sambandet og TSO sin konsert på Clarion Brattøra i 2013 gi deg en pekepinn.

Avbrytelser som brannalarmer eller strømbrudd kan ha en god effekt på en konsert, mener musikeren.

- Vi opplevde at brannalarmen gikk på vår konsert på Rockefeller i Oslo også. At slike ting skjer gjør bare at man fyrer av enda hardere etterpå. Vi valgte å tolke det som at vi satte fyr på publikum.

I kveld holder Åge & Sambandet og Trondheim symfoniorkester sin andre konsert i Kimen. Fredag går miniturneen videre til fødebyen Namsos. Etter den første konserten, er Aleksandersen svært fornøyd.

- Første konsert var veldig fin. Jeg tror mange var rørt i går kveld. Det er flotte arrangementer, en suveren dirigent og når vi får på scenelysene, da skjer det ett eller annet med alle som er til stede, sier Aleksandersen.