- Trondheim Metal Fest er mye mer enn dette

Festivalarrangør Eirik Tiller er ivrig på å rette opp inntrykket etter negativ Adressa-anmeldelse.

Populære svensker: En av festivalens headlinere, svenske Sabaton, slo an blant publikum.  Foto: HÅKON GRAV

Saken oppdateres.

- Vi er jo kjempeglade for at Rosenborg gikk videre i Europaligaen, men når kampen mot Dnipro Dnirpopetrovsk ble plassert på torsdag, medførte dette mye stress for oss. Opprinnelig skulle festivalens tredje scene romme mellom 400 og 500 publikummere, men denne mistet vi. Det ble kort tid til å finne alternativ, mens vi også mistet en dag med opprigg. Rommet som i det daglige fungerer som kantine ble rett og slett det beste alternativet med tiden og mulighetene vi hadde til rådighet, sier festivalarrangør Eirik Tiller.

Det er disse bakenforliggende årsakene som gis som forklaring på hvorfor ti av festivalens band ble plassert på en scene som ble omtalt i lite fordelaktige ordelag i Adresseavisens anmeldelse av Dødheimsgard-konserten.

Med alt ekstraarbeidet som lå bak disse justeringene, synes Tiller det er uheldig at det var lørdagens Dødheimsgard-konsert som var den eneste som fikk omtale.

- For oss som har stått på i tolv måneder for å gjøre dette for å avvikle dette på best mulig måte står anmeldelsen som en lite fair oppsummering på den festivalen vi har skapt. Vi føler selv at vi har levert et knallbra arrangement, og vi har fått konsekvent skryt fra publikum og artister – vi har rett og slett hevet lista for hele festivalen.

Mer enn musikk

Selv om det er musikken som alltid vil stå i fokus, understreker Tiller at Trondheim Metal Fest også er mye mer enn dette.

- Vi har kjørt eksklusive kinovisninger, vi hadde et velbesøkt «meet & greet»-område hvor fansen fikk møte mesteparten av festivalens band, vi hadde bryggeriomvisning på Austmann og byvandring. Karaoke-baren vi kjørte i hotellets skybar var en kjempesuksess med høy stemning og allsang, mens vi også hadde godt besøkte familiearrangement på formiddagen, med gratiskonserter, rocka ansiktsmaling og representanter fra Leos Lekeland.

- Jeg så konsekvent at folk trivdes. Lokalet var fult av folk som smilte, flirte og koste seg overalt, sier festivalarrangøren som også kan slå i bordet med en solid publikumsrekord etter helgas arrangement.

Knallhard dugnad

All honnør gir Tiller til resten av gjengen i ledelsen, og de mange frivillige som har trødd til skikkelig av ren kjærlighet til byen og musikken – samt Scandic Lerkendal som omtales som en logistikkmessig drøm.

- Dette er sjette året med Metalfest, og jeg føler nå vi har blitt et velsmurt maskineri, mens dugnadsånden som har ligget til grunn siden starten fortsatt er intakt. Det er inspirerende når lokale artister ringer uoppfordret for å spørre hva de kan bidra med, og jeg føler at folk bryr seg genuint om dette. Det gjør det veldig givende å jobbe med festivalen.

Som en takk til alle som har bidratt har festivalsjefen planer om å dedikere en scene til byens rock- og metallmiljø til neste år.

Fortsatt vekstmuligheter

Med helgas suksess i bakhodet tenker Tiller også på de kontinuerlige vekstmulighetene for festivalen, som har gradvis bygd seg opp fra å være kompisfest i Verkstedhallen.

- Jeg har snakket med turnémanagere og agenter som også håndterer langt større artister enn de som spilte på helgas festival, og alle har vært svært positiv til avviklingen. Disse kontaktene lover godt for framtiden.

- Det er jo også lov å drømme, og vi har jo en stadion rett utenfor hotellet så skaleringsmuligheter er definitivt til stede, avslutter Tiller lurt.

Med dette understreker festivalsjefen samtidig at Trondheim Metal Fest endelig har funnet sitt hjem etter flere år med skiftende lokaler.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Stemning til slutt:  Det ble bra stemning på festivalens minste scene til slutt. Her fra lørdagens Anaal Nathrakh-konsert, hvor arrangørene så seg nødt til å holde igjen barrikadene. 

Stemning til slutt: Det ble bra stemning på festivalens minste scene til slutt. Her fra lørdagens Anaal Nathrakh-konsert, hvor arrangørene så seg nødt til å holde igjen barrikadene. 

På forsiden nå