Setter opp «Levva livet» i Verdal

Arnulf Haga og Åge Aleksandersen presenterer store planer for 2016.

Arnulf Haga og Åge Aleksandersen presenterer store planer for 2016. Video: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Det er Verdal Teaterlag i samarbeid med teaterselskapet Innspæll som presenterer planene på en pressekonferanse i Verdal som startet klokka 12.

Arbeidstittel for prosjektet er «Levva livet», opplyses det på pressekonferansen.

- Det blir en musikal ikke om Åge Aleksandersen, men en musikal basert på og rundt hans produksjoner, sier Arnulf Haga til avisa Innherred.

Haga skal selv skrive manus til musikalen.

Trygg på resultatet

Selv sier Aleksandersen at han ikke trengte så lang betenkningstid da han fikk forespørselen.

– Vanligvis er jeg litt knipen på sånt, men når Arnulf spør så vet jeg at det blir proft og ordentlig, sier rockeartisten.

Det er tidligere satt opp andre produksjoner basert på musikken hans, «Purpur og gull» ved Trøndelag Teater og «Kongen av luftslott» i Namsos. Verdal Teaterlags oppsetting blir likevel noe helt nytt.

– Storyen vil sannsynligvis ta utgangspunkt i en mann som ikke har det så enkelt, men som prøver å finne ut av hvordan han skal klare å leve livet, avslører Arnulf Haga.

Tøff historie

Han ønsker seg tross alt en happy ending, men er opptatt av at hovedpersonen skal gå en veg som legger igjen følelser hos publikum.

– Kanskje må det gå liv underveis, vi får se. Men det blir en sterk historie, lover Arnulf Haga.

Rundt 30 skuespillere vil stå på scenen, og selv om det blir en hovedperson, vil flere av rollene være omfattende. Det blir kjappe sceneskifter, og sterke kontraster.

– Det er det livet handler om - og musikken til Åge kan illustrere, sier Haga og peker på den enorme variasjonen både i toneleie og tekster hos den populære trønderrockeren.

På forsiden nå