Hva har The Beatles og The Aller Værste til felles?

Det skal både hylles og konkurreres i Trondheims kulturliv denne helga.

Det blir nye versjoner av gamle låter når flere band og artister tolker og hyller The Aller Værste!». 

Saken oppdateres.

Er du ute etter underholdning? De nærmeste dagene kan du blant annet få med deg musikalsk hyllest av både The Beatles og The Aller Værste!

Få flere tips om kulturaktviteter i vår Det skjer-guide.

The Fjords + Bendik

Uka inviterer til dobbeltkonsert med The Fjords og Bendik torsdag kveld. Trondheimsbandet The Fjords debuterte i sommer med albumet «Silhouettes» og fikk samtidig internasjonal oppmerksomhet for den voldelige musikkvideoen til singelen «All in». Det som startet som et enmannsprosjekt for Petter Vågan, er nå blitt et band som har rukket å markere seg på kort tid. Bendik debuterte i 2012 og har siden etablert seg som et av Norges mest spennende liveband. I sommer rocket vokalist Silje Halstensen blant annet Steinkjer kirke under Steinkjerfestivalen og hovedscenen under Øyafestivalen.

Dobbeltkonsert i Storsalen torsdag kl. 22.00.

Albumet «Silhouettes» fikk terningkast fem av musikkanmelder Vegard Enlid. Du kan lese anmeldelsen her.

Separatutstilling med Liv Rygh

Liv Rygh arbeider med en teknikk hvor hun legger farget organisk materiale og objekter på en plate og tar avtrykk. Flere av bildene hun stiller ut er laget under et opphold kunstneren hadde ved Lademoen kunstnerverksteder nylig. Kunstneren ønsker å formidle noe hun mener er viktig, nemlig å finne roen i en stor og kaotisk verden og viktigheten av å sette pris på det som betyr noe, som skjønnheten i det nære og hverdagslige.

Utstillingsåpning på Bakklandet Ramme & Kunst torsdag kl. 18.00.

LES OGSÅ: Nå tør de satse på fellesutstilling

Hyller The Aller Værste!

Initiativtaker Lars Olufsen har fått med seg blant andre Broen, Hopalong Knut, Ulf Risnes og Svartlamoen Hardkor til å hylle bandet The Aller Værste! Bandet, som var påvirket av punk, ska, new wave og reggae, fikk blant annet Spellemannprisen for albumet «Materialtretthet» i 1980, et album mange mener er Norges beste. I løpet av konserten «Bare Ikke Nok - En hyllest til The Aller Værste!» vil publikum få høre nye versjon av låter som «Dans til musikken» og «Ingen vei tilbake».

Byscenen lørdag kl. 21.30.

LES OGSÅ (PLUSS): Rockveteraner hylles av de unge

The Beatles 1965

The Beatles skal også hylles denne uka. Dette blir «It was fifty Years Ago» tredje show-hyllest til rockebandet fra Liverpool, og sangerne som skal fremføre noen av Beatles låter fra år 1965 er Atle Pettersen, Trond Granlund, Eirikur Hauksson, Stian Joneid og Jonas Groth. Publikum kan se fram til låter som «Yesterday», «Ticket To Ride» og «A hard days night».

Olavshallen fredag kl. 19.30.

LES OGSÅ: The Beatles' første platekontrakt solgt på auksjon

NM i kor

1000 sangere fordelt på 34 kor skal konkurrere i ti ulike klasser når Norges Korforbund arrangerer Norgesmesterskap i kor. Konkurransens beste kor vil få tildelt tittelen «Norgesmester 2015». Fredag konkurreres det i Vår Frue kirke og lørdag vil konkurransen foregå i både lille sal og store sal i Olavshallen.

Fredag i Vår Frue kirke kl. 17.30 - 22.00. Lørdag i Olavshallen kl. 09.00 - 17.30.

Ranheim Mannskor er ett av 34 kor som skal konkurrere under NM i kor 2015 denne helga. 

Ranheim Mannskor er ett av 34 kor som skal konkurrere under NM i kor 2015 denne helga. 

Blomster og vekster er et gjennomgangstema i Liv Ryghs kunst. Bildene handler om hvordan vi forholder oss til naturen og til hverandre, og om det å være liten i en stor verden. 

Blomster og vekster er et gjennomgangstema i Liv Ryghs kunst. Bildene handler om hvordan vi forholder oss til naturen og til hverandre, og om det å være liten i en stor verden. 

Fem sangere hyller The Beatles i Olavshallen. På programmet står Beatles-låter fra året 1965. 

Fem sangere hyller The Beatles i Olavshallen. På programmet står Beatles-låter fra året 1965. 

Trondheimsbandet The Fjords spiller konsert med Bendik under Uka. 

Trondheimsbandet The Fjords spiller konsert med Bendik under Uka. 

På forsiden nå