Oppgitt over dyrkinga av trønderrock

Teaterregissør Nina Wester synes det er deffensivt av Verdal Teaterlag å sette opp Åge-musikal.

Teaterregissør Nina Wester mener det er umoderne, gammeldags og snevert bare å satse på D.D.E., Åge og Hans Rotmo. - Teatrene må heller være med på å gjøre handlingsrommet og den nordtrønderske identiteten større, sier hun.  

Saken oppdateres.

- Det får være måte på å melke kua, sier Nina Wester til Trønderavisa.

- Jeg skjønner at det handler om å ha et fantastisk materiale, og at teatrene skal tjene penger. Da er det lett å gå til det de vet selger, og vi vet at det kjente selger, sier hun til avisa.

Nok en trønderrock-musikal

Torsdag ble det kjent at at Verdal Teaterlag skal sette opp musikalen «Levva livet», basert på Åge Aleksandersens låter. Arnulf Haga skal lage manus til forestillingen som er teaterlagets julesatsing i 2016.

Fjorårets satsing var forestillingen «Vinsjan på kaia» som tok utgangspunkt i D.D.E.s musikk og tekster. D.D.E. og Åge var også sentrale i oppsettingen «Purpur og gull» i Namsos i 2011, der Bjarne Brøndbo sang Åges sanger.

LES OGSÅ: Nå blir det en ny runde med «Vinsjan»

- Umoderne og gammeldags

- Jeg synes nordtrønderne mer enn andre dyrker egne helter, først og fremst mannlige, som Åge, D. D. E. og Hans Rotmo, sier regissøren.

Wester har vært sjef ved Hålogaland teater og har mange regisuksesser bak seg.

Selv om hun har stor respekt for Åge og D.D.E. mener hun satsningene er umoderne, gammeldags og snevert. Hun kaller det lite oppfinnsomt, og mener det i hvert fall ikke driver teaterkunsten framover.

- Gir et snevert bilde

- Jeg spør om den nordtrønderske identiteten handler sååå mye om D. D. E. og Åge. Mannlige rockehelter! Og her blir det gjentatt gang på gang på gang. D. D. E. og Åge gir for snevert bilde av oss. Ved å kjøre så mye på trønderrockerne er vi med på å skape stramme rammer for hvordan vi og verden skal være. Det skaper et unødvendig trangt handlingsrom.

- Teatrene må heller være med på å gjøre handlingsrommet og den nordtrønderske identiteten større. Jeg setter spørsmålstegn ved at rockeheltene blir presentert som normalen. Det blir for ensidig både når det gjelder klasse og kjønn, sier hun til avisa.

På forsiden nå