- Vi må ikke bare gi folk det de vil ha

Arne Fagerholt støtter Nina Westers utspill om at trønderske kulturarbeidere melker trønderrock-kua.

- Jeg skjønner at D.D.E. og Åge er identiteten for mange trøndere, men det er mange som ikke identifiserer seg med trønderrock også, sier Arne Fagerholt, kulturleder i Orkdal kommune. 

Saken oppdateres.

- Hvis et kulturuttrykk skal definere hvem jeg er, og hvor jeg kommer, da får jeg problemer, sier Arne Fagerholt til Adresseavisen.

Kulturlederen i Orkdal kommune og medlem av Kulturrådet har kastet seg inn i debatten om trønderrock og kultur.

Trivelige Trøndelag

Da det torsdag ble kjent at Verdal Teaterlag og Innspæll skal sette opp musikalen «Levva Livet», basert på Åge Aleksandersens låter, skrev teaterregissør Nina Wester en kommentar på Facebook om at D.D.E., Åge og Hans Rotmo tar for mye plass i trønderkulturen.

Her kan du lese mer om hva Nina Wester, Bjarne Brøndbo og stortingspolitiker Arild Grande sier i debatten.

- Vi preges av trivelig konsensus i trivelige Trøndelag, og det går ikke ubemerket hen når noen hever stemmen i et slikt selskap. Det viser denne debatten. Som kunstner og kulturarbeider er man livredd for å bli oppfattet som finkulturell fordi da blir det snakk om "vi kunstnere" og "de folkelige". Det er nettopp det skillet mellom det finkulturelle og det folkelige prøver jeg å rive ned gjennom jobben jeg gjør, sier Fagerholt.

Han mener Wester reiser viktige spørsmål om et kulturmangfold som ikke nødvendigvis dyrkes i Trøndelag.

- Jeg skjønner at D.D.E. og Åge er identiteten for mange trøndere, men det er mange som ikke identifiserer seg med trønderrock også, sier Fagerholt.

LES OGSÅ: Oppgitt over dyrkinga av trønderrock

To tanker i hodet samtidig

Wester etterlyser flere trønderske kulturstemmer. Det gjør Fagerholt også.

- Min, eller Westers, hensikt er ikke å ramme et amatørteaterlag, men se på summen av hva som defineres som vår trønderske kulturkrets. Og det må være lov å ha to tanker i hodet på samme tid. Jeg vil ha trønderrock og revy på Høylandet, men også alt det andre. Vi må ha et mangfold av uttrykk, ikke bare gi folk det de vil ha, men gi dem noe i tillegg også. Hvis ikke blir det kjedelig, sier Fagerholt.

LES OGSÅ: Nå blir det en ny runde med «Vinsjan»

Dette skriver Arne Fagerholt på sin facebookside. 
        
            (Foto: Skjermdump)

Dette skriver Arne Fagerholt på sin facebookside.  Foto: Skjermdump

På forsiden nå