- Det er helt magisk, en stor prestasjon, og vi er veldig stolte, sier Nina Karlsen til Adresseavisen.
Karlsen og rundt 25 andre fra kjøkkenene på Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Alma's i Trondheim fulgte hele konkurransen i Årets kokk 2015 fra tribunen i Mathallen i Oslo.
Toppidrett med kjøkkenkniv
Stemningen var i følge Karlsen til å ta og føle på rett før vinneren ble annonsert.
- Det var veldig spennende. Dette er toppidrett med kjøkkenkniv, sier hun.
- Trodde du at han kom til å vinne?
- I all beskjedenhet, ja. Han er så god. Hans smaksbilde i matlagingen er enorm og uten sidestykke. Han kan gå inn på ethvert kjøkken og treffer spikeren på hodet hver gang. Det er sjeldent kokkemessig, men helt selvfølgelig for ham, sier Karlsen.
Feiret med Cava
Hjemme i Trondheim hadde kokkene og servitørene ved Søstrene Karlsen fulgt konkurransen på en bærbar laptop på kjøkkenet.
- Jeg har aldri løpt så fort frem og tilbake med en mattallerken som jeg gjorde under prisutdelingen, ler servitør Julie Vodahl.
Da det ble klart at Christopher W. Davidsen vant hele greia, sprettet de Cava-flaska.
- Vi fikk litt tårer i øynene da han vant, sier butikksjef ved Søstrene Karlsen, Arild Blomli.
Lar seg inspirere
Han forteller at Davidsen er en veldig målbevisst kjøkkensjef, og at han alltid er godt forberedt.
- Rettene han laget i dag passer kanskje ikke helt på en á la carte-restaurant, men vi håper å bli litt inspirert når han kommer tilbakem, sier Blomli.
Alle gjestene som var til stede på utestedet fikk også litt godt i glasset for å gjøre ekstra stas på den nye norgesmesteren.
- De måtte også få seg en skål, sier en fornøyd butikksjef.