Ny restaurant på Trøndelag Teater:

Her kan du få røkt eller speket hai-eggeplomme

Restaurantsjef Mette Beate Evensen har ett mål med nyåpnede Røst Teaterbistro i Trondheim: Å lage god mat.

Røst Teaterbistro har åpnet på Trøndelag Teater. Her jobber restaurantsjef Mette Beate Evensen og samboer og soussjef Martin Hovdal på kjøkkenet. 

Saken oppdateres.

Det er en ny restaurant i byen. I Theatercaféens fredede lokaler. Trøndelag Teater har inngått en avtale med Teatermat AS og åpnet i starten av september dørene for Røst Teaterbistro.

- Målet er å lage god mat. Vi har ingen begrensninger eller et fastsatt konsept, men vi er inspirert av nordisk mat og bruker økologisk, selvdyrkede grønnsaker, sier den nye restaurantsjefen Mette Beate Evensen til Adresseavisen.

Les også om Mathallen i Trondheim som gjør det bra kort tid etter åpningen i sommer.

Michelin-Mette

Hun har tidligere vært kokk på blant annet Lofoten fiskerestaurant og de to Michelin-restaurantene Maaemo og Ylajali i Oslo. Men nå var det på tide å vende nesa hjemover sammen med kjæresten Martin Hovdal. Kanskje følger Michelin-stjernene etter.

- Vi har satt oss et mål om å lage mat med høy standard til en grei pris, men ikke snakket om Michelin-stjerner, sier en beskjeden restaurantsjef.

Det er trekløveret fra Teatermat AS, Erlend Hegstad, Bjørnar Buserud og Steffen Blakstad som står bak konseptet og tanken om kortreist ujålet mat fra fjell og fjord med selvdyrkede grønnsaker. Menyen varierer derfor etter råvaretilgang og årstider.

Les også: Mathallen får butikk, restaurant, kaffebar og akevittbar

Trøndelag Teater er veldig glade for å ha fått ny restauranten i hus, og understreker at smaksopplevelsene kan gjøres uavhengig et teaterbesøk. Helst med selvfølgelig.

- Tilbakemeldingene vi har fått så langt er positive. Dette er et spennende restaurantkonsept som jeg tror og håper de vil lykkes med. De er en herlig gjeng, og lidenskapelig opptatt av det de holder på med, sier informasjonsrådgiver ved Trøndelag Teater, Sissel Grønlie.

Apropos teater: Fikk du med deg at Motorpsycho blir teatermusikere? Les mer her.

Flere kokker på laget

Samboerparet er begge opprinnelig trøndere, Evensen er stjørdaling og Hovdal malviking. De møttes som lærlinger på Britannia i Trondheim, og siden har de kokkelert sammen. Hovdal er nå soussjef på Røst Teaterbistro.

- Vi jobber veldig bra sammen, og jeg stoler hundre prosent på ham. Vi trenger nesten ikke å prate sammen på jobb en gang, vi vet hva vi holder på med, sier Evensen.

Flere kokker fra noen av Norges beste restauranter ble også med på flyttelasset. Evensen er veldig stolt over det nye teamet sitt, og at hun har skaffet Trondheim ekstra innbyggere. Ingen av de andre kokkene er fra Trondheim.

Les også: Den nye restauranten NordØst på Solsiden i Trondheim må fortsatt holde stengt etter brannen i lokalene i september.

Dyrker alt selv

Restauranten har egen hage på Moholt hvor de har dyrket, luket ugress og stelt sine egne grønnsaker. Både brokkoli, blomkål, havrerot og bønner. Evensens favoritt er imidlertid grønnsaken mangold, som ser ut som sur rabarbra, men smaker spinat.

Bær og sopp fikser de også selv.

- Vi er veldig glade i å gå på turer alle sammen, så vi har plukket mye av det vi bruker i restauranten selv, sier Evensen.

Det er ingen forretter eller hovedretter ved Røst, men menyen er delt opp i tre, fem eller ni retter.

- Vi jobber mye med fisk man ikke spiser til vanlig, og vi er nok de eneste i byen som kan servere speket eller røkt hai-eggeplomme. Det er spennende å lage mat som er litt annerledes, selv om vi selvfølgelig tilbyr torsk og laks også, sier Evensen.

Av andre ting litt utenom det vanlige, så står reinsdyrhjerte, reinsdyrtunge og akkar også på menyen.

Røst Teaterbistro har åpnet på Trøndelag Teater. Her jobber restaurantsjef Mette Beate Evensen og samboer og soussjef Martin Hovdal på kjøkkenet. 

Røst Teaterbistro har åpnet på Trøndelag Teater. Her jobber restaurantsjef Mette Beate Evensen og samboer og soussjef Martin Hovdal på kjøkkenet. 

Her blir Christopher W. Davidsen norgesmester. Til daglig er han konsernkjøkkensjef ved Søstrene Karlsen.

På forsiden nå