Åge Aleksandersen går hardt ut mot Adresseavisen: - Jeg er ikke taus

Åge Aleksandersen går knallhardt ut mot Adresseavisen på sin Facebook-side og skriver at han vil ha ferien sin i fred.

Saken oppdateres.

I kjølvannet av debatten om trønderrockens dominans i Nord-Trøndelag skrev Adresseavisens kommentator Terje Eidsvåg i går at «Åge Aleksandersen velger nok en gang å ikke kommentere saken, slik han også gjorde da Hans Rotmos utfall mot muslimer skapte debatt i sommer».

LES OGSÅ: Trønderrock i grønn gelé

Eidsvågs formuleringer har gjort Aleksandersen opprørt. På Facebook skriver han at «jeg har forklart hvorfor jeg vil ha ferie, jeg har forklart at jeg er sliten!! Jeg forventer at man respekterer dette, men ser meg nå nødt til å «delta». Min deltagelse nå handler bare om at journalist Eidsvåg må oppføre seg».

Ville ikke forstyrre

- Jeg har ikke hatt noe ønske om å forstyrre Åge Aleksandersen i ferien. Jeg var heller ikke klar over at han har ferie, sier Terje Eidsvåg.

LES OGSÅ: Facebook: Vil ha ferien min i fred

Han mener likevel det ikke er ufint å oppfordre Aleksandersen om å engasjere seg i debatten om trønderrocken er blitt for dominerende i Nord-Trøndelag.

- Åge er høvdingen i denne sjangeren og på mange måter trønderrockens grunnlegger. Mange vil nok gjerne vite hva han mener. Han uttalte seg heller ikke i den tidligere debatten om Rock City, og han sa ikke noe om Hans Rotmos kontroversielle utsagn om muslimer. Ellers ser jeg i Facebook-innlegget at han har synspunkter på debatten. Dermed gir han nå et lite bidrag, sier Eidsvåg.

Fornuften forvitrer

Aleksandersen skriver på Facebook at «jeg har lest Nina Westers opprinnelige innlegg. Harde saker, men interessant og helt klart grunnlag for fornuftig meningsutveksling og debatt. Dette umuliggjøres når fornuften forvitrer hos journalister på nett og etter hvert reduseres til teite overskrifter og utropstegn og rop.»

Aleksandersen skriver også at han har gitt uttrykk for meninger i tidligere saker, både på Facebook og i sanger han har skrevet.

«Det er slik jeg ytrer meg, det er slik jeg «mener». Det er på denne måten jeg ikke er taus,» skriver Aleksandersen.

- Det er ikke ufint å oppfordre Åge om å engasjere seg, mener Terje Eidsvåg. 

- Det er ikke ufint å oppfordre Åge om å engasjere seg, mener Terje Eidsvåg. 

På forsiden nå