Bandwagon er en landsomfattende bandkonkurranse i regi av flere lokal- og regionaviser. Torsdag 29. oktober blir det delfinaleshow på Rockheim, sendt direkte på Adressa.no.

Her får alle bandene spille to låter hver, og en jury vil til slutt plukke ut én av dem til å delta i den store Bandwagon-finalen i Namsos 12. desember. Vinneren i finalen vil også stikke av med Ramp-stipendet på hele 250 000 kroner.

Alt håp om finaledeltakelse er likevel ikke ute for de som ikke vinner juryens gunst på Rockheim – Artisten som får flest stemmer i den nasjonale konkurransen vil også få en plass i finalen. Derfor er det fortsatt mulig å stemme fram din favoritt til finaleplass.

De fem deltakerne er plukket ut av en jury bestående av Adresseavisens kulturredaktør Stian Wallum og musikkansvarlig Vegard Enlid. Vi har først og fremst lagt musikalske kriterier til grunn, selv om vi også har tatt stemmetall med i betraktningen.

Her er de fem deltakerne, med juryens begrunnelse:

Midlertidig

Låten «My Final Call» fra trioen Midlertidig er enkeltlåten med flest stemmer på Adressa.nos Bandwagon-side i skrivende stund. Det er svært velfortjent, låten er en nydelig, liten perle av en låt. En klimprende elgitar er eneste akkompagnement for en melodi såpass vakker og inspirert at du glemmer det spartanske arrangementet.

Les om at Midlertidig flytter sammen for å satse på musikken

FOG

Vi har hatt tro på FOG det siste året, helt siden vi ble oppmerksom på dem gjennom seieren i «Trøndersk» fjor høst. Det unge bandet på 16-17 år har tatt spilt seg tighte gjennom stort og smått av spillejobber, og ga i sommer ut en god debut-ep. Her hører vi ekko fra mye god trondheimsrock – fra Motorpsycho til Johndoe – men også mer internasjonal inspirasjon fra både punk og indie.

Les vårt intervju med bandet, som mener bandwagon er midti blinken for dem.

-Se opp for FOG, skriver vi i vår anmeldelse av «Barfot EP»

Merethe JM

Delfinalefeltets eneste singer/songwriter, men Merethe JM representerer sjangeren med stort talent og ovebevisning. En følsom, men fyldig stemme fronter en sterk tekst på flotte «Homeless», der hun tar for seg den stusselige måten vi opptrer overfor hjemløse og tiggere. Hun har også alliert seg med sterke samarbeidspartnere som Rhys Marsh og Conor Patrick, gode læremestre på veien framover.

Les vårt intervju med Merethe JM, der hun forteller om sin sosiale angst og at hun har bestemt seg for å være modig

Diddaboy

Steinkjer-rapperen Didrik Nonstad, alias Diddaboy, har i løpet av det siste året seilt opp som nordfylkets mest talentfulle hiphop-stemme. Han ga i fjor ut albumet «Gjennomtenkt tankeløshet» og kom tidligere i år ut med ep-en «På bølgelengde», der han samarbeidet med størrelser som Shitrich, Bad Spit og Ben Baller. Diddaboy har personlighet og er teknisk imponerende, og er ikke redd for å ta tak i det mørke i tekstene sine. Et mørke som rommer både det sårbart personlige og det breialt aggressive. Det gjør Diddaboy til en rapper med mange dimensjoner og et rått talent.

- Psykoselig bra fra usentimental selvironiker, skrev vi om konserten under Pstereofestivalen i august.

Kayla's Finger

Med et lydbildet der en buldrende saksofon dominerer i et groovy bluesrock-landskap, kan Kayla's Finger for oss et hakk eldre minne om salige Morphine i formen. «Arabica» er en sugende og grisetøff rockelåt fra Trøndertun-bandet som består av to jenter og to gutter. Om de klarer å matche dette drivet på scenen, har vi en gnistrende opptreden i vente.

Midlertidig
FOG
Merethe JM
Diddaboy
Kayla's Finger