Svein Røsten i Norske talenter:

Synger med en 13 kilos isblokk på hodet

- Dommerne var sjokkerte, de hadde aldri sett maken, sier artist Svein Røsten (60) fra Trondheim.

- Noen ganger virker det helt uforståelig for folk det jeg gjør, men da får publikum tenke selv, sier Svein Røsten aka Zevin De Crosten (60) fra Trondheim. 

Saken oppdateres.

Fredag kveld kjemper Røsten for en finaleplass i Norske talenter på TV2. Det gjør han ved å synge den egenkomponerte låta «Where heaven is cold» med en isblokk på 13 kilo på hodet.

- Jeg er nettopp ferdig med generalprøven nå, og det gikk veldig bra. Det var veldig dramatisk. Dommerne var sjokkerte, de hadde aldri sett maken, sier Røsten, som legger til at både romvesener, dansende flammekastere og ein spesialsnekret himmelseng er en del av innslaget.

Ingen kan si at det han gjør på scenen ikke er oppsiktsvekkende.

Les også: Angelina (8) vant årets «Norske Talenter»

Sang i plastboble

Under sin første opptreden entret Svein Røsten (60) scenen i en stor plastikkball med en blodigle på brystet. Inni plastboblen sang han låten «I Feel Lost», som han har skrevet med musikeren Tim Scott McConnell.

- Jeg ville ha med meg en liten kompis med inne i plastboblen, og da ble det en blodigle. Det kan hende jeg kommer til å ta med meg ham igjen, sier Røsten.

Hans andre opptreden med låta «You're the rose» var noe mer nedtonet. Der fylte han scenen med sang, et piano, hundrevis av roser og en danserinne med englevinger.

- Jeg prøver å vise hvor spesiell jeg er. At jeg er mer enn bare sang og musikk. Jeg dekorerer derfor låtene med effekter, kostymer og ting som går direkte på teksten, noen ganger virker det helt uforståelig for folk det jeg gjør, men da får publikum tenke selv, sier han.

Foreldre roser barna sine opp i skyene, og tv-kanalene hausser opp barn i stadig nye talentprogrammer. Er barna blitt våre nye idoler?

Produserer tenner i Kina

60-åringen har holdt på med sang og musikk siden han var liten. Han har spilt i band og gått på Musikkonservatoriet i Trondheim. Han har også jobbet i bank i 17 år, men sluttet der for å produsere tenner i Kina, hvor han er noen ganger i året. Ved siden av har han opparbeidet seg en artistkarriere, og opptrer under artistnavnet Zevin De Crosten.

Men i disse dager viser han seg frem for det norske publikummet. Og han slutter aldri å overraske.

- Jeg koser meg veldig i konkurransen, selv om det er råkaldt inne i den isblokka. Det er helt forferdelig å synge i den, ler han.

Fredag kveld er det ni semifinalister som står på scenen, bare to går videre til finalen.

Dommerne i Norske talenter i år er Mia Gundersen (53), Bjarne Brøndbo (50), Linn Skåber (45) og Suleman Malik (24).

På forsiden nå