Uka er i rute

Før avslutningshelgen ser Ukesjefen optimistisk på å nå festivalens økonomiske mål.

Godt besøkt: Ukerevyen «Lurifax» har solgt 16000 billetter, et tall Ukesjef Gjertrud Hoel Kjøstolfsen er godt fornøyd med. Før innspurten mener hun Uka ligger godt an til å nå målene. 

Saken oppdateres.

For to år siden endte Uka opp med et billettsalg på 90 000 og et overskudd på 8,7 millioner kroner. Før avslutningshelgen av årets festival, er Ukesjef Gjertrud Hole Kjøstolfsen optimist på vegne av sluttresultatet.

- Det har gått veldig bra så langt, vi er godt fornøyd med både billettsalg og respons, sier Ukesjefen.

Bli med Ukablikk på party - se studentenes beste moves!

Mange utsolgte konserter

Hun kan fortelle at tre av åtte arrangement så langt i teltscenen i Høyskoledalen (Matoma/Major Lazer, Oktoberfest og Promenadekonsert) har vært utsolgt. De to gjenværende, Trønderfest med Dag Ingebrigtsen og D.D.E. på torsdag og hiphop-dobbeltkonserten med Wiz Khalifa og A$AP Rocky lørdag, er også begge utsolgt på forhånd.

Oppskrudd, tøff og hektisk fest fra Major Lazer, mente vår anmelder.

LES OGSÅ: Prodigys pappa-party

- Rundt 20 000 har kjøpt billett til teltkonsertene så langt, og alt har gått uten store problemer og situasjoner, forteller Kjøstolfsen.

I tillegg er alle konsertene i Storsalen, blant annet med The Fjords/Bendik, Lemaitre, Kings of Convenience og Mew, blitt utsolgt. Kjøstolfsen synes det er godt å se at programmet slår an.

- Ukerevyen «Lurifax» har fått lunkne anmeldelser, har det hatt konsekvenser for besøket?

- Nei, ordet på gata har vært at det er en god revy, og det har vært tilnærmet full sal på alle forestillingene. Rundt 16 000 har til nå kjøpt billett til revyen, forteller Kjøstolfsen.

LES ANMELDELSEN: Proff ukerevy med svak brodd

Bli med backstage på årets Ukerevy

Må ha millionoverskudd

Uka er ment å generere et betydelig overskudd, som igjen skal brukes til å drifte Studentersamfundet de neste to årene. Finansstyret ved Samfundet har i år «bestilt» et overskudd på 6,4 millioner kroner fra Uka-15. Kjøstolfsen antyder at de kommer til å matche billettsalget fra 2013 på 90 000, men på grunn av valutaendring og et tøffere økonomiske marked i Norge forventer de ikke samme overskudd som Uka-13. Derfor er de desto mer stolte over å få til et konsertprogram på internasjonalt høyt nivå.

- Kan vi tolke deg dit hen at dere klarer kravet?

- Det er for tidlig å si. Men gitt forholdene med en svak krone og et tøft økonomisk marked, er vi svært fornøyde. Vi er overveldet over responsen programmet vårt har fått blant publikum, sier Kjøstolfsen.

Bli med på Oktoberfest!

Bedre orden

Tidligere har teltkonsertene i Høyskoledalen ført til mange naboklager, og en voldtekt og et voldtektsforsøk under Uka-13 fikk polititet til å vurdere stenging av området som konsertarena. I år har konsertene så langt foregått uten alvorlige episoder.

- Vi har hatt tett dialog med både naboer og politi i snart to år. Vi hadde første møte med naboene i mars i fjor, og har opprettet en egen nabotelefon og mailadresse der naboer kan henvende seg om de har klager eller lurer på noe. Det er viktig for oss at de også får en god opplevelse, sier Kjøstolfsen.

I tillegg har kommunen kommet med strengere krav til lydnivå, og Kjøstolfsen forteller at det har vært noe mer innleid politi under arrangementene. Vaktholdet ellers er på nivå med tidligere, bygd på erfaringer fra tidligere festivaler.

Innspurt

1700 frivillige har vært i sving under Uka, og nå venter en siste anstrengelse før siste arrangement går av stabelen søndag.

-  Jeg gleder meg veldig til innspurten – det blir en stor konsertuke med Trønderfest, A$AP Rocky, Wiz Khalifa og Mew. Jeg skal bare nyte den og suge inn Ukefølelsen og se på at folk koser seg.

Gleder seg:  - Jeg skal bare nyte de siste dagene, suge inn Uke-følelsen og se på at folk koser seg, sier Ukesjef Gjertrud Hole Kjøstolfsen. 

Gleder seg: - Jeg skal bare nyte de siste dagene, suge inn Uke-følelsen og se på at folk koser seg, sier Ukesjef Gjertrud Hole Kjøstolfsen. 

På forsiden nå