Fargerikt for de minste

Et vell av artige insekter opptrer i eventyret om bien Maja.

Saken oppdateres.

Filmen om den geskjeftige vesle bien Maja bygger på en tysk barnebok, og det er artig å se en såpass vellykket ikke-amerikansk animasjonsfilm. I denne historien, som på alle måter passer best for det aller yngste filmpublikummet, blir vi kjent med den sprudlende Maja som ikke helt passer inn i den strengt regulerte bikuben. Hun stiller spørsmål ved det meste, og vil aller helst utforske den store blomsterenga utenfor, med sine farer og fristelser. Temaer omkring å være annerledes og å finne sin plass i fellesskapet fungerer greit som moralsk lim i fortellingen, som også inneholder rikelig med action av det mer ufarlige slaget.

Det mest sjarmerende ved filmen er de mange ulike insektene vi blir kjent med underveis, for her finnes et vell av ulike personligheter som til sammen skaper et rikt univers. På sin ferd ut i verden møter Maja både komiske maur, en tungsindig gjødselbille, en hjelpsom gresshoppe og en surrete møll, i tillegg til biefiender som bøllete veps, frosk og flaggermus. Med et såpass mangfoldig karaktergalleri kan det nok fort bli flere filmer om bien Maja. Artist Siri Nilsen har for øvrig gitt henne norsk stemme, og bidrar med entusiasme og energiske utbrudd så det holder.

Artige insekter: Maja(t.v) tolkes av artisten Siri Nilsen i barnefilmen «Bien Maja». 

Artige insekter: Maja(t.v) tolkes av artisten Siri Nilsen i barnefilmen «Bien Maja». 

På forsiden nå