Sex Pistols-legende fester med RBK-fansen

Nullskattesnylterne forsterkes med folk fra Sex Pistols og Iggy & the Stooges under Kjernens cupfinalevorspiel i Oslo.

God hjelp: Trønderpunk med internasjonalt tilsnitt når tre femdeler av Nullskattesnylterne får hjelp fra Glem Matlock (innfelt til venstre) og Larry Mullins. 

Saken oppdateres.

Punk-veteranene i Nullskattesnylterne får med seg folk fra selveste Sex Pistols og Iggy & the Stooges 21. november, kvelden før cupfinalen mellom Rosenborg og Sarpsborg 08.

Åstedet er Ballroom i Oslo, og anledningen er Kjernens cupfinalefest, der også Johndoe, Ska-Frika, G.O.D.S og Sugar Louise spiller.

- Vi lagde jo låten «RBK» i 2006, og den har slått an bra hos supporterne og spilles på stadion, forteller gitarist Åsmund Prytz, «Åzzy» i Nullskatte-sammenheng og for mange kjent som tidligere daglig leder ved Rock City i Namsos.

LES OGSÅ: Rock City-sjefene i heftig krangel

- Derfor ble vi spurt om å spille, noe vi hadde veldig lyst til. Men familiære forpliktelser og andre spilleoppdrag sto i veien for to av medlemmene, sier han.

LES OGSÅ: Namsos' egne festpunkere

Spilt med de største

Erstatterne for Torkil Torsvik og Tom Kenneth Alte er derimot ikke hvem som helst: Bassist Glen Matlock, originalmedlem fra punk-legendene Sex Pistols stiller som vokalist, og trommesettet håndteres av Larry Mullins, eller Toby Dammit som han kaller seg når han ikke spiller med Iggy & the Stooges - der han nå er blitt permanent medlem. Dammit har også spilt med Nick Cave, Swans, Silver Apples, Rufus Wainwright, The Residents og en haug andre band og artister.

RBK-låtene samlet på cd: 36 år med nødrim og skiftende musikalske trender er herved dokumentert

- Toby har kjæreste i Oslo, og er her ganske ofte. Glen Matlock har jeg kjent i noen år, og selv om han turnerer verden over, ville han gjerne stille, forteller Prytz. Matlock og Mullins forsterker dermed Nullskattesnylterne-trioen Åsmund Prytz (gitar), Daniel Viken (gitar) og Eirik Øien (bass) på scenen under navnet Nullskatte & the Iggy Pistols.

- Vi kommer til å spille mest Sex Pistols- og Stooges-materiale, det er jo uansett musikk som sitter i ryggmargen vår og som er grunnlaget for Nullskattesnylterne i utgangspunktet. Så kan det bli et par av våre låter i tillegg, forteller Prytz.

Han tror ellers det kan vanke en del Iggy-historier i løpet av kvelden - Matlock spilte tross alt med Iggy på 80-tallet han også, mens Mullins startet samarbeidet med legenden på 90-tallet.

Mulig comeback

Nullskattesnylterne ble startet så tidlig som i 1991 av den da 18 år gamle Prytz og bandets første vokalist Mikael Dahl. Bandet hadde en rekke singel- og ep-utgivelser bak seg, før de ga ut sitt første album «Fortar hardar høgar» i 2004 og fulgte opp med «Instinkt» (2006) og «Skrot» (2008).

- Blir dette en engangsforeteelse eller får vi høre mer fra Nullskattesnylterne?

- Vi tar én ting av gangen. Først får vi se hvordan det går med denne konserten, sier Prytz.

Legende: Glen Matlock var originalmedlem i Sex Pistols og har spilt med Iggy Pop senere. Nå skal han skape stemning blant RBK-supporterne før cupfinalen. 

Legende: Glen Matlock var originalmedlem i Sex Pistols og har spilt med Iggy Pop senere. Nå skal han skape stemning blant RBK-supporterne før cupfinalen. 

Ettertraktet: Toby Dammit, alias Larry Mullins, har spilt med blant andre Iggy Pop, Nick Cave, Rufus Wainwright og The Residents. Nå hjelper han Nullskattesnylterne. 

Ettertraktet: Toby Dammit, alias Larry Mullins, har spilt med blant andre Iggy Pop, Nick Cave, Rufus Wainwright og The Residents. Nå hjelper han Nullskattesnylterne. 

På forsiden nå